Úvod Zaujímavosti Ďalšia obeť aktualizácie Windows 10: Aktualizácia sa spustila počas streamu Counter-Strike

Ďalšia obeť aktualizácie Windows 10: Aktualizácia sa spustila počas streamu Counter-Strike

4
Ako určite sami viete, OS Windows dokáže byť niekedy naozaj otravný. Minulý týždeň sme vám priniesli informáciu o tom, ako sa aktualizácia silou-mocou presadila počas predpovede počasia na americkej televíznej stanici bez toho, aby ju niekto povolil. Microsoft však v presviedčaní o aktualizovanie systému pokračuje a už si stihol nájsť aj ďalšiu obeť.

Tentokrát svojou nanútenou aktualizáciou vytrolloval a zároveň poriadne vytočil bývalého profesionálneho hráča Counter Strike, Erika Floma, ktorému aktualizáciu systému doslova vnútil počas streamovania svojej hry na Twitchi. To naozaj naštve. Flom má 130 000 odoberateľov, z ktorých mnohí jeho vysielanie sledovali aj počas celé incidentu.

Samotnej aktualizácii predchádza okno, ktoré informuje o nových dostupných aktualizáciách, ktoré je možné povoliť, zrušiť alebo odložiť na neskôr, ak sa vám reštartovanie počítača práve nehodí. Tentokrát však systém na toto okno akosi zabudol a začal aktualizovať bez Erikovho povolenia. To zapríčinilo to, že sa po takmer deväťhodinovom hraní a streamovaní začal počítač sám reštartovať a zobrazilo sa hlásenie o inštalácii najnovších aktualizácií pre Windows 10.

Twitch

What. What?! How did this happen?! F**k you Windows 10!“ znela reakcia nie práve nadšeného Erika. „Oh my God! You had one job PC!

Túto nepríjemno-vtipnú situáciu si môžete pozrieť aj sami, keďže bol stream nahrávaný na iné zariadenie. Celé, bohužiaľ len deväťhodinové video je k dispozícii na Twitch. Konkrétne túto prekérnu situáciu nájdete v čase 08:54:45.