Streamovacia služba Netflix, ktorá je plná skvelých filmov, seriálov, ale aj dokumentárnych snímkov, dorazila na Slovensko oficiálne 6. januára tohto roku. Po prvotnej vlne záujmu o službu, na ktorú poukazovali takmer všetky naše médiá, sa Netflix akosi z našej pozornosti vytratil.

Služba Netflix je pre nás zaujímavá aj vďaka skvelej mobilnej aplikácii, prostredníctvom ktorej môžeme začať, alebo pokračovať v sledovaní obľúbeného seriálu alebo filmu podstate kdekoľvek alebo kedykoľvek.

Pri dátovom video prenose a hlavne vo veľkej kvalite (Netflix pri niektorých tituloch ponúka aj 4K rozlíšenie) je dôležitá rýchlosť internetového pripojenia. Nič nedokáže vytočiť viac, ako keď sa vám uprostred napínavej filmovej scény objaví známy emblém symbolizujúci načítavanie obsahu. Ak sa tak stane niekoľkokrát, chuť niečo pozerať razom prejde. Netflix len nedávno aktualizoval svoju Android aplikáciu, do ktorej pridal možnosť výberu kvality streamu, ktorá následne odzrkadľuje množstvo prečerpaných dát. 1 GB dát vám napríklad stačí na 4 hodiny pozerania v nízkej kvalite. Vysoká kvalita pre zmenu skonzumuje 1 GB za hodinu.

netflix

Okrem dátovej náročnosti sa Netflix zameral aj na spomínanú rýchlosť. Ak si myslíte, že máte problém s rýchlosťou svojho pripojenia, stačí kliknúť na adresu Fast.com, kde sa vám zobrazí aktuálna rýchlosť vášho pripojenia, a to priamo v reálnom čase.

Postačuje na to doslova jeden klik a rýchlosť sa začne zobrazovať pred vami a takmer na celú obrazovku. Výsledky je ďalej možné porovnať so známym serverom speedtest.net. Fast.com je určite veľmi užitočná a hlavne okamžitá služba pre sledovanie rýchlosti dátového pripojenia. Ak si nie ste istí svojou rýchlosťou, kliknite na Fast.com a uvidíte, na čom ste.

Výsledkom merania sa môžete pokojne pochváliť v diskusii a určite uvítame aj názov poskytovateľa vášho internetového pripojenia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.mediaclient“]