Evan Blass a.k.a @evleaks na sociálnej sieti Twitter už tradične zverejňuje informácie o ešte nepredstavených smartfónoch a gadgetoch. Jeden z jeho posledných príspevkov je viac ako zaujímavý.

Spoločnosť LG pri svojom vlajkovom smartfóne G5 použila unikátnu modulárnu konštrukciu, vďaka ktorej môžeme vylepšiť vlastnosti daného zariadenia. Jednotlivé moduly sa do zariadenia zasúvajú zo spodnej strany a vďaka nim môžeme získať napríklad väčšiu kapacitu batérie, kvalitnejšiu reprodukciu hudby alebo dokonalejší fotoaparát. LG toto príslušenstvo nazýva LG Friends.

Zdá sa, že s niečím podobným príde aj Motorola Lenovo. Tento výrobca ale nepôjde cestou zasúvacích modulov. Pripravil vlastné riešenie. Pri prvom pohľade sa zdá, že pôjde o akési prídavné kryty, ktoré si nasadíme na zatiaľ ešte nepredstavený smartfón Moto Z.

motomods

Zo snímok môžeme badať, že jeden kryt ponúkne relatívne objemný foto modul, ktorý bude disponovať optickým priblížením. Vidieť tiež môžeme väčšie hardvérové tlačidlo, ktoré bude slúžiť ako spúšť fotoaparátu. O vlastnostiach ďalších dvoch vyobrazených modulárnych krytov sa môžeme len domnievať. Jeden zrejme ponúkne prídavnú batériu a stojan, vďaka ktorému si budeme môcť podoprieť smartfón pri sledovaní videa na šírku a druhý by mohol pokojne poskytnúť bohatšiu audio výbavu. Výrobca by tak vylepšil vlastnosti, ktoré sú užívateľmi veľmi žiadané. Dlhá výdrž na jedno nabitie, fotografovanie a konzumácia audio a video obsahu.

Moto Z
Moto Z

Vzhľadom na väčší okrúhly otvor v krytoch je viac ako jasné, že tieto moduly budú určené pre ešte nepredstavený smartfón Moto Z. Pre americký trh výrobca zvolí už zaužívané pomenovanie Moto Droid, resp. Moto Z Droid Edition. Smartfón bude atakovať high-end segment a mal by byť priamou konkurenciou modelom Galaxy S7, LG G5 alebo Xperia X Performance.