Úvod Aplikácie Moments: Foto aplikácia Facebooku je konečne dostupná aj v našej krajine

Moments: Foto aplikácia Facebooku je konečne dostupná aj v našej krajine

0

Najväčšia sociálna sieť Facebook prišla približne pred rokom s novou aplikáciou, ktorá sa nazýva Moments. Tá je určená pre zdieľanie fotografií, no našu prvotnú zvedavosť rýchle zadusila dostupnosť. Aplikácia bola určená iba pre vybrané krajiny.

To sa aktuálne mení. Facebook Moments si budú môcť nainštalovať aj obyvatelia Kanady a Európy. Pôjde ale o trochu upravenú verziu aplikácie. Tá pre Európu a Kanadu nebude vybavená pokročilou funkciou rozpoznávania tvárí na fotografiách. Práve táto funkcia sa javila ako najlepšia. Ak ste mali niekoľko fotografií s kamošmi napríklad z dovolenkovej párty, appka Moments ich rozpoznala a ponúkla vám možnosť zdieľania danej fotografie konkrétnej osobe, ktorá sa na snímke nachádzala.

Aplikácia Moments však nebude úplne „hluchá“. Rozpoznávať bude skupiny fotografií, na ktorých by sa mohla nachádzať tá istá jedna osoba, rozpoznávané budú objekty alebo miesto, dátum a čas zosnímania. Tieto údaje budú aplikácii Moments bohate stačiť na to, aby vám odporučila, komu tieto fotografie zdieľať.

Moments dokáže vaše fotky uchovať pekne organizované na jednom privátnom mieste, môžete odosielať aj niekoľko fotografií naraz a ak budete chcieť, môžete sa o ne podeliť na sociálnej sieti Facebook.

moments

Pokiaľ však so smartfónom často nefotografujete a už vôbec nezdieľate každý týždeň niekoľko fotografií naprieč celým spektrom vašich priateľov, známych a rodiny, aplikáciu Moments nevyužijete a je pre vás zbytočná. Vyskúšať ju ale samozrejme môžete a nájdete ju v obchode Google Play na stiahnutie bezplatne.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.moments“]