Úvod Aplikácie Lamborghini a reklamy. Opera láka na svoj prehliadač prostredníctvom novej VIDEO upútavky

Lamborghini a reklamy. Opera láka na svoj prehliadač prostredníctvom novej VIDEO upútavky

1

Spoločnosť Opera, ktorá stojí za známym internetovým prehliadačom pre počítače a mobilné zariadenia, zverejnila na svojom Facebooku video upútavku, ktorá poukazuje na novú funkcionalitu jej prehliadačov.

Reklama odkazuje na zabudovaný „blokovač reklám“, ktorý hojne využívajú používatelia internetu hlavne prostredníctvom rôznych rozšírení pre ostatné prehliadače. Prehliadač Opera ho má po novom natívne zabudovaný v sebe. Video naznačuje, že so zobrazenou reklamou je prehliadanie webu výrazne pomalšie, ako bez nej. Inak poriadne rýchle Lamborghini sa vo videu vlečie rýchlosťou kroku, keďže za sebou ťahá prívesný vozík plný bannerov.

Novinka sa netýka len desktopovej verzie prehliadača, ale aj tej mobilnej pre Android. Opera len čerstvo aktualizovala prehliadač Opera Mini pre Android, ktorý je odteraz taktiež vybavený vstavanou funkciou blokovania zobrazovaných internetových reklám. Opera tvrdí, že takýmto spôsobom sa budú stránky načítavať o 40 % rýchlejšie a zároveň spotrebujeme o 14 % menej dát.

Funkciu blokovania reklám prehliadača Opera Mini musíte povoliť v nastaveniach samotnej aplikácie. Prehliadač je dostupný v obchode Google Play bezplatne.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.mini.native“]