Úvod Konkurencia Apple Prekvapenie! iPady nepomáhajú deťom vo vzdelávaní. K výučbe sa nevyužívajú správne

Prekvapenie! iPady nepomáhajú deťom vo vzdelávaní. K výučbe sa nevyužívajú správne

0

Apple výrobky a hlavne iPady sú veľmi obľúbenými technologickými hračkami pre mladých študentov. Po 5 rokoch sa však zisťuje, že iPady dokonca zhoršujú známky, ak ich študenti nevedia správne využívať.

V roku 2011 bol predstavený $42 miliónový program, vďaka ktorému 20 tisíc študentov dostalo iPad a správy hovoria, že došlo k zlepšeniu známok z 65% v roku 2011 na 82% minulý rok.

Ale na základe správy z Wall Street Journal, Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj tvrdí, že študenti, ktorí veľmi používajú tablety a počítače, majú v skutočnosti horšie známky v porovnaní so študentmi, ktorí technológie využívajú len mierne.

Elliot Soloway, profesor na univerzite v Michigane, povedal, že počítače v triedach študentom nepomáhajú, pretože školy priniesli technológie bez úpravy osnovy alebo učebných metód.

Apple sa ale rozhodol túto situáciu zlepšiť a posiela svojich zamestnancov do každej školy na 17 dní v roku, aby školili učiteľov, odporučili im aplikácie a pomohli im pripraviť učivo na hodinu s učebnými metódami. Na záver správa hovorí, že Apple poskytuje každému študentovi v 114 školách iPad, učiteľov s iPadmi a Macbookmi a triedy s Apple TV. Na niektorých školách kalifornský výrobca dokonca buduje aj Wi-Fi siete.

S takýmto úsilím od Applu sme sa v školách ešte nestretli, takže ešte len uvidíme, či sa to nakoniec vyplatí.

Myslíte si, že Apple robí dobre, že sa stará o technologický pokrok škôl?