Úvod Aplikácie Oficiálne: Instagram prichádza s inovovaným dizajnom aplikácie aj hlavnej ikony

Oficiálne: Instagram prichádza s inovovaným dizajnom aplikácie aj hlavnej ikony

0
Nová ikona Instagramu

Foto sociálna sieť Instagram, ktorá patrí pod krídla Facebooku, prichádza po dlhšej dobe s výraznejšou zmenou vzhľadu užívateľského prostredia, známej ikony aplikácie ako aj pridružených aplikácií. Predošlé dohady tak dostali reálne kontúry.

Nový vzhľad aplikácie Instagram dorazí do smartfónov všetkých jej používateľov prostredníctvom aktualizácie, ktorá sa bude šíriť postupne. V priebehu najbližších dní by ju mala dostať väčšina používateľov.

Veľkou zmenou prešla kultová ikona Instagramu. Jej vzhľad symbolizoval fotoaparát, a ten zostal zachovaný, no v menej výraznej podobe. Nová ikona je oveľa modernejšia a farebnejšia. Zmenou ikony prešli aj aplikácie z Instagram súdka, koláže Layout a časozber Hyperlapse. Ten je ale dostupný len pre platformu iOS.

Čo sa týka používateľského prostredia samotnej aplikácie, vývojári zvolili minimalistický look bez zbytočnej farebnosti a uchýlili sa k čierno-bielemu prevedeniu. Nový vzhľad má viac vyzdvihovať váš obsah, teda fotografie a videá. Jedinými farebnými prvkami budú v podstate iba vaše snímky a video záznamy. Novinky sa týkajú len vzhľadu a autori si pre nás nepripravili žiadnu novú funkcionalitu ani iné nečakané zmeny. Došlo len na klasické opravy drobných chýb a vylepšenia optimalizácie.

Inovovaný vzhľad Instagramu
Inovovaný vzhľad Instagramu

Pokiaľ používate sociálnu sieť Instagram, sledujte aj náš kanál, na ktorom nájdete fotografie z našej tvorby, recenzií či tvorivého zákulisia.

Nové video – prvé dojmy z HTC 10! Odkaz nájdete v profile @lukaszachar

Fotka uverejnená používateľom AndroidPortal.sk (@androidportal),

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]