HTC 10
Spoločnosť Google na konferencii Google I/O predstavila beta verziu novej verzie Androidu označenej ako 7.0 N. Beta verzia neskôr v tomto roku prejde do verzie stabilnej čo znamená, že sa opäť roztočí kolotoč aktualizácií pre množstvo rôznych smartfónov.

Majiteľ každého smartfónu s OS Android vždy čaká, kedy a či vôbec výrobca jeho modelu zverejní aktualizačný plán pre daný typ zariadenia. Spoločnosť HTC nenechala nikoho čakať a ešte počas prebiehajúcej konferencie Googlu informovala na sociálnej sieti Twitter o dostupnosti aktualizácie pre svoje popredné smartfóny.

aktualizacia

Na najnovšiu verziu Androidu N sa môžu tešiť majitelia modelov HTC 10, HTC One A9 a HTC One M9. Majitelia ostatných modelov však ešte nemusia byť sklamaní. Výrobca má v pláne aktualizovať viac zariadení, no o ktoré konkrétne ide a v akom časovom rámci budú aktualizácie prebiehať, výrobca začne informovať až po obdržaní zdrojových kódov novej verzie Androidu.

Aktualizácie sú večným úskalím mnohých výrobcov. V tomto prípade je na koni Nexus línia zariadení, ktorá dostáva najnovšie verzie Androidu takmer okamžite. Kto skôr rozhodí aktualizačné balíčky, ten jednoducho v očiach zákazníkov vyhráva.