Daydream, softvérovo-hardvérová platforma pre virtuálnu realitu od spoločnosti Google sa dočká prvého koncového zariadenia. Headset aj kompatibilný smartfón však nepredstavil Samsung, LG ani HTC, ako by sa očakávalo.

Čínsky výrobca ZTE len včera predstavil smartfón Axon 7, ktorý sa môže hrdo zaradiť medzi najlepšie vlajkové smartfóny súčasnosti. Nekompromisné high-end parametre s precíznym konštrukčným spracovaním bude navyše dopĺňať headset pre virtuálnu realitu, ktorá podporuje práve spomínanú platformu Daydream.

Headset sa podobá zariadeniu Gear VR od Samsungu, pričom výrobca ZTE o tejto náhlavnej súprave v podstate zatiaľ nič neprezradil. Isté je, že pre jej použitie budete potrebovať aj smartfón spĺňajúci hardvérové a senzorové kritériá pre virtuálnu realitu Daydream. Tie spĺňa práve čerstvý Axon 7, ktorý si tak vyslúžil „nálepku“ Daydream Ready. Headset bude najskôr dostupný v domovskej Číne a predpokladáme, že výrobca bude expandovať aj na ostatné trhy, minimálne do USA. Pre americký trh je totižto určený aj smartfón Axon 7 a nepribaliť k nemu virtuálnu realitu by bola škoda.

ZTE-VR

Keďže ide o úplnú novinku, konkrétnejšie čísla o cene a dátume uvedenia na trh sa dozvieme v priebehu najbližších dní.