Služba pre synchronizáciu a zálohovanie fotografií, Google Fotky, je stará presne jeden rok. Spoločnosť Google ju predstavila v minulom roku vrámci podujatia Google I/O. Internetový gigant sa rozhodol osláviť narodeniny so zaujímavými číslami. 

Služba sa rozhodne podarila a vďaka nej má po celom svete obrovské množstvo používateľov svoje fotografie v bezpečí a internú pamäť zariadení zbytočne nezapratanú.

Službu Google Fotky používa konkrétne 200 miliónov ľudí po celom svete, a to aktívne každý mesiac. Spolu do tejto služby nahrali neuveriteľných 13,7 petabajtov dát a trvalo by nám približne 424 rokov, kým by sme sa pozreli na každú jednu fotografiu. Softvér zároveň k fotografiám priradil 2 bilióny štítkov a z toho 24 miliárd štítkov patrilo selfie fotografiám.

Google Fotky sú zaujímavé aj tým, že v nich môžete vyhľadávať prostredníctvom smajlíkov. Stačí zadať napríklad :) a pred vami sa objavia zodpovedajúce snímky. Ak službu Google Fotky používate často, určite sa vám budú hodiť klávesové SHIFT skratky, ktoré môžete vidieť na snímke nižšie.

FotkySlužba Google Fotky je samozrejme spojená s aplikáciou, ktorú nájdete v obchode Google Play bezplatne.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]