Ak si zaspomíname na prvý Motorola Moto G smartfón, ten zaujal na tú dobu hlavne nekompromisným pomerom ceny a výbavy. Dnes toto žezlo prevzali prevažne čínski výrobcovia, no Motorola, teda vlastne Lenovo má stále čo v tomto segmente povedať. Na trhu onedlho privítame Moto G hattrick 4. generácie.

Spoločnosť Lenovo nový Moto G smartfón rozkúskovala do troch rôznych modelov, ktoré sú si veľmi podobné. Prvým je klasický model Moto G. Ten disponuje 5,5-palcovým FHD 1080p displejom, pod ktorým tiká procesor Snapdragon 617 (podobne ako v HTC One A9). Na výber budeme mať rôzne verzie, od 16 GB po 64 GB (interné úložisko), spolu s rôznou kapacitou operačnej pamäte RAM (od 2 GB do 4 GB). Vo výbave tiež nájdeme 13 Mpx fotoaparát, 3000 mAh batériu či takmer čistý Android Marshmallow.

Smartfón Moto G Plus je takmer identický s cenovo dostupnejším modelom vyššie. Rozdiel je vo fotoaparáte, ktorý má 16 Mpx, PDAF zaostrovanie kombinované s laserom a snímač odtlačkov prstov v nezvyčajne tvarovanom domovskom tlačidle pod displejom. Oba smartfóny disponujú brandovanými funkciami alá Moto Display (obdoba Always On pri Galaxy S7 alebo LG G5) alebo Moto Action. Ak smartfónom zatrasieme, spustí sa nám LED blesk alebo fotoaparát.

moto_g_plusTrojicu dopĺňa ekonomickejší model Moto G Play. Ten je vybavený skromnejším 5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením, v jeho útrobách nájdeme procesor Snapdragon 410 a 2 GB operačnú pamäť RAM. Na výber budeme mať 8 GB alebo 16 GB verziu interného úložiska. Kompaktnejšie rozmery si odniesla batéria. Tá má stále na úspornejšie parametre veľmi schopných 2800 mAh. Na zadnej strane nájdeme základný 8 Mpx fotoaparát.

moto-g-play

Čo sa týka cien a dostupnosti, tie si Lenovo prispôsobilo pre rôzne trhy. V Indii je model Moto G a Moto G Plus dostupný v podstate okamžite a do Európy dorazia tieto dva modely v júni. Britská cenovka sa pri smartfóne Moto G zastavila na 169-tich librách (základná verzia), čo je približne 216 eur. Model Moto G Plus stojí 199 libier, teda 254 eur. Ohľadom skromného Moto G Play, ten bude dostupný až v lete a jeho cena sa bude líšiť v závislosti od regiónu. Zaujímavosťou je, že spoločnosť Lenovo najskôr zaútočí na indický a európsky trh. Američania si prídu na svoje až v lete a aj to so zatiaľ neznámymi cenami. Doteraz boli Motorola smartfóny v prvom rade produkované práve pre americký trh. Vlastníctvo čínskeho Lenova (od 2014) veci očividne zmenili.

Smartfóny majú pochopiteľne veľkú konkurenciu napríklad v smartfónoch OPPO F1 Plus, Xiaomi Redmi Note 3, či Meizu M3 Note. Ak sa však dostanú do ponuky našich operátorov, čo predpokladáme, môže ísť o tohtoročné predajné hity. Smartfóny už v plnej kráse pózujú aj na oficiálnych stránkach výrobcu. Nižšie si môžete pozrieť pár pekne spracovaných promo snímok.

Páčia sa vám nové Moto G smartfóny 4. generácie?

 

moto-g-plus moto-g-plus moto-g moto-g moto-g moto-g moto-g