Úvod Výrobcovia Motorola Ďalšie modulárne smartfóny. Pozrite si špecifikácie nových Moto X modelov

Ďalšie modulárne smartfóny. Pozrite si špecifikácie nových Moto X modelov

0
Len včera sme vás informovali o novej dizajnovej línii Moto X. Plasty nahradili kov, fotoaparát kopíruje dizajn Moto 360. Avšak dnes sme už zase o niečo múdrejší.

V prvom rade, fotky, ktoré vidíte nižšie sú v skutočnosti 2 rozdielne smartfóny, nie jeden model v 2 farbách.

gsmarena_005

Biely smartfón naľavo sa vyvíja pod kódovým označením Vertex, čierny smartfón dostal zas pomenovanie Vector Thin, ktorý by mal byť novou vlajkovou loďou.

Špecifikácie

Začneme Vertexom. Toto zariadenie bude pravdepodobne nástupcom minuloročného Moto X Play. Poháňať by ho mal Snapdragon 625 (pravdepodobne pretaktovaný 8-jadrový 2,4 GHz Cortex-A53 CPU). Na výber budete mať z dvoch pamäťových konfigurácií, 2 GB RAM a 16 GB internej pamäte alebo 3 GB/32 GB. Zadný fotoaparát dostal 16 Mpx, ktorému pomáha aj laserové zaostrenie. Čo sa týka displeja, tak by mal mať 5,5 palca a FullHD rozlíšenie, použitá by mala byť technológia AMOLED. O výdrž zariadenia sa bude starať batéria s kapacitou 3500 mAh.

Druhým menovaným je Vector Thin, ktorý by mal byť nástupcom Moto X Style. A ako už názov naznačuje, smartfón bude veľmi tenký. Ak vám napadla hrúbka cca. 5 mm, tak ste uhádli. Vector Thin bude hrubý len 5,2 mm. Čo všetko dokázal výrobca do tohto tela napratať?

Veľký 5,5-palcový AMOLED displej s QHD rozlíšením. O výkon sa postará najnovší Snapdragon 820 (tentokrát podtaktovaný procesor s taktom 2,0 GHz). Operačná pamäť bude mať buď 3 alebo 4 GB. Vnutorná pamäť dostala priemerných 32 GB. Poteší 13 Mpx fotoaparát s laserovým zaostrením a OIS. Avšak papierovo nás moc nepotešila batéria, ktorá má len 2600 mAh, čo dávame za vinu malej hrúbke.

Modulárny systém

Po LG prichádza so svojím modulárnym riešením aj Motorola. Tentokrát však v podobe magneticky spojovacích backplatov (podložka, oporná doska). Dierky, ktoré vidíte na zadnej strane zariadení nie sú reproduktory ako sme sa pôvodne domnievali, ale piny, ktoré zabezpečia komunikáciu s príslušenstvom, ktorý Motorola nazýva „Amps“ (zosilňovače).

Správy hovoria, že už počas uvedenia do predaja si budete môcť pár týchto zosilňovačov zakúpiť. Napríklad stereo reproduktory, dodatočné batérie, kamera grip s LED bleskom a optickým zoomom, pico projektor alebo odolný kryt so širokouhlými objektívmi. Všetky tieto príslušenstvá budú vyrobené samotnou Motorolou, avšak ak sa koncept ujme, je možné, že aj výrobcovia tretích strán prídu s niečím zaujímavým a inovatívnym.

Nie je jasné, kedy budú Moto X smartfóny predstavené, našťastie už to nie sú pre nás záhadné zariadenia.

Čo poviete na nové Moto X? A čo si myslíte o ich modulárnom systéme?