Úvod Konkurencia Chromebooky prvýkrát prekonali predaje Macbookov

Chromebooky prvýkrát prekonali predaje Macbookov

0
Google sa to už dávno podarilo s Androidom a bolo len otázkou času, kedy sa im to podarí aj s desktopovým OS. Áno, reč je o predajoch, keďže Chromebookom sa v 1. štvrťroku podarilo prekonať predaje Macov od konkurenčného Apple.

Portál TheVerge, ktorého správu potvrdili aj analytici z IDC, informoval, že ChromeOS prekonalo Mac OS v USA vrámci dodávok. Zároveň dodávajú, že najsilnejším trhom pre Chromebooky ostávajú vzdelávacie systémy zamerané na demografickú skupinu K-12 (základná a stredná škola v USA).

Aj keď neboli potvrdené konkrétne čísla v prípade lacných Chromebookov, ohlásili, že dodávky Macov boli približne 1,76 milióna za Q1. Takže Chromebooky od Dell, Lenovo a HP musia dokopy mať okolo 2 miliónov dodávok.

Budúcnosť je ale stále neistá, aj keď Google na poli vzdelávacích systémov zožal veľký úspech, stále sa snaží pretlačiť ich zariadenia obyčajným a biznis orientovaným zákazníkom. Ak ale tento trend bude naďalej pokračovať, je možné, že čoskoro budú konkurovať lacným notebookom s Windowsom, zvlášť keď Windows zariadenia podľa IDC pocítili celkový pokles dodávok.

Spolu s oficiálnym predstavením podpory Android aplikácií na Chrome OS môžeme očakávať, že predaje budú v ďalších kvartáloch len a len stúpať. Pre Google je toto veľký úspech a my mu držíme palce.

Čo si myslíte o prekonaní predajov Mac OS? Myslíte si, že v priebehu niekoľkých rokov ovládnu Chromebooky trh obyčajných používateľov, ktorí nežiadajú veľa od operačného systému?