Úvod Cat Cat S60 CAT S60: Prvý smartfón s termovíziou si budete môcť predobjendať už v...

CAT S60: Prvý smartfón s termovíziou si budete môcť predobjendať už v júni

0
Tí z vás, ktorých pri smartfónoch zaujíma nielen výkon, ale aj odolnosť, už pravdepodobne poznáte výrobcu CAT. Už roky ponúka špeciálne zariadenia, ktoré podstatne odolnejšie, než drvivá väčšina smartfónov. Smartfóny CAT sú na trhu už od roku 2012 a pod licenciou od Caterpillar Inc. ich vyrába britská spoločnosť Bullitt Mobile Ltd.

Najnovší a subjektívne najzaujímavejší model, CAT S60 vstúpi do kola predobjednávok už tento jún. V porovnaní s ostatnými výrobcami, ktorí svoje novinky taktiež predstavili vo februári počas Mobile World Congress si teda CAT dáva na čas. Jeho novinka, CAT S60 však bude stáť za to. Zariadenie je tak odolné, že ho certifikovali na pády z výšky 1.8 metrov na trvrdý betón.

To ale nie je všetko, v hĺbke 5 metrov pod vodou dokáže telefón prežiť až 1 hodinu. Už aj takto lákavú ponuku tento rok dopĺňa ešte jedna funkcia – termovízia.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou FLIR (ktorá vyrába aj samostatné termokamery) budete mať možnosť preskúmať to, čo ľudské oko nevidí. Zdroj tepla bude možné odhaliť až na vzdialenosť 30 metrov. Termovízia nebude slúžiť len na fotografie ale aj real-time video, čo je asi najzaujímavejšia funkcia tohto smartfónu. Podľa spoločnosti ide o ideálny smartfón pre „stavbárov, elektrikárov, bezpečnostné zložky a ďalšie špecializácie.“ Nič však nebráni úplne bežnému človeku pred zakúpením si telefónu, ktorý dokáže rozoznať aj najmenší rozdiel v teplote.

cat-s60-5

Zariadenie zároveň nie je žiaden slimák, ani čo sa výkonu týka. CAT S60 beží na najnovšom Android 6.0 Marshmallow a ponúka osemjadrový Snapdragon 617, 4,7-palcový displej s rozlíšením 1 280 x 720 pixelov, 3 GB operačnej pamäte RAM32 GB úložisko. Nechýba ani nadštandardná, 3 800 mAh batéria.

CAT S60 si už od júna budete môcť predobjednať za 599 dolárov, resp. 599 EUR. Na presnejšiu dostupnosť, ako aj cenu pre Slovensko AndroidPortal.sk kontaktoval zastúpenie CAT.

cat-s60-9
cat-s60-8
cat-s60-7
cat-s60-6
cat-s60-5
cat-s60-4
cat-s60-3
cat-s60-2
cat-s60-1