Aktuálne prebiehajúci technologický veľtrh Computex 2016 obohatil trh so smartfónmi o veľmi zaujímavú trojicu nových zariadení. ASUS na tomto podujatí totižto predstavil modely ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe a ZenFone 3 Ultra.

Trojica nových smartfónov zaujme nie len parametrami (hlavne verzia Ultra), ale aj dizajnom a hlavne cenou. Základný model ZenFone 3 má veľmi tenké telo z hliníka, ktoré po oboch stranách obopína 2.5D ochranné sklo Gorilla Glass.

Na prednej strane sa vyníma 5,5 palcový Super IPS+ displej s hodnotou jasu až 500 nitov a FHD 1080p rozlíšením. Pomer obrazovky k telu je  77,3 %. Zadný 16 Mpx fotoaparát zaostrí za 0,03 sekundy vďaka internej technológií ASUS TriTech. Tá kombinuje ostrenie laserom, fázovou detekciou a snímaním kontrastu. Vpredu nájdete 8 Mpx selfie snímač.

Pod kapotou nájdeme procesor Qualcomm Snapdragon 625 so 4 GB operačnou pamäťou RAM pri 64 GB internom úložisku. 32 GB model dostane do výbavy 3 GB RAM-ku. 3000 mAh batériu nabijete prostredníctvom USB konektora typ C. Na ohlásenú dostupnosť v našich končinách si ešte budeme musieť počkať, no vzhľadom na cenu sa to zrejme oplatí. ASUS ZenFone 3 štartuje na 249 dolároch.

ZenFone3

ASUS ZenFone 3 Deluxe mieri vyššie. Smartfón má celokovové telo bez typických prerušení potrebných pre dobrý príjem signálu. Po hranách je tenký extrémnych 4,2 milimetra a 5,7 palcovým Super AMOLED displejom s FHD 1080p rozlíšením očarí každého milovníka väčších uhlopriečok. Pomer obrazovky k telu je 79 %.

V jeho útrobách bije čipset Snapdragon 820 s až 6 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB internou pamäťou aj s podporou pre pamäťové microSD karty. ASUS dokonca plánuje uviesť na trh model s 256 GB (!) internou pamäťou. 23 Mpx fotoaparát na zadnej strane pochádza z dielne Sony (typ IMX318) a chváli a clonou na úrovni f/2.0, 4 osovou stabilizáciou, schopnosťou natáčať 4K video alebo rovnakým systémom zaostrovania ASUS TriTech ako pri predošlom zariadení. Aj v tomto prípade musíme počítať s 3000 mAh batériou s technológiou rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0 a USB konektorom typ C. K výbave ďalej patrí Android Marshmallow, snímač odtlačkov prstov a Hi-Res audio. Cena tohto modelu začína na 499 dolároch.

ZenFone3_Deluxe

ASUS ZenFone 3 Ultra dostal steroidovú kúru. Jeho Super AMOLED displej má totižto 6,8 palca, 1080p rozlíšenie a zobrazovaciu technológiu, ktorú ASUS nazval Tru2Life+. Tá by sa mala postarať o dokonale plynulé prehrávanie videa bez rozmazávania pri dynamických scénach. Zároveň ide o prvý smartfón na svete, ktorý podporuje Hi-Res 7.1 kanálový priestorový zvuk DTS Headphone: X. Na zadnej strane nájdeme rovnaký 23 Mpx fotoaparát, ako v prípade modelu Deluxe. To iste platí aj o selfie snímači.

O jeho pohon sa stará procesor Snapdragon 652 so 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB alebo 128 GB úložiskom. Samozrejmosťou je podpora pre microSD karty. Zariadenie s kapacitou batérie na úrovni 4600 mAh dokáže poslúžiť ako power banka pre ostatné smartfóny, gadgety a pod. (výstup 1.5 A). Aj v tomto prípade môžeme počítať s USB typ C, rýchlym nabíjaním Quick Charge 3.0, snímačom odtlačkov prstov a tenkým kovovým unibody telom. Cena smartfónu bude začínať na 479-tich dolároch.

ZenFone3_Ultra