Úvod Sony Xperia X Z 32GB pamäte Sony Xperia X a X Performance je pre používateľa...

Z 32GB pamäte Sony Xperia X a X Performance je pre používateľa dostupných len 20GB

3
Nová Sony Xperia X

Aj napriek tomu, že Sony svoje tri novinky z rodiny Xperia X predstavil už vo februári, teda v rovnaký čas ako svoje novinky predstavil Samsung a LG, zatiaľ sa nedostali na trh. Ide o trojicu zariadení Xperia XA, Xperia X a Xperia X Performance. To sa zmení už koncom tohto mesiaca.

Ak máte zálusk na 32 GB verziu Xperia X či Xperia X Performance tak vedzte, že do rúk dostanete menej voľnej pamäte, než by ste možno čakali.

Podľa samotného výrobcu 32 GB vnútornú pamäť tvorí 12 GB firmvéru20 GB voľného miesta pre používateľa. To znamená, že všetky pesničky, videá, stiahnuté súbory a aplikácie budete musieť vtesnať do 20 GB. Nejde síce o úplnú novinku, no stále je to veľmi dôležité pri rozhodovaní sa o kúpe, hlavne preto, že minuloročné vlajkové lode, Xperia Z5 a Z5 Compact ponúkali 27 GB voľného miesta.

Bežný Android smartfón s 32 GB pamäťou ponúka 24-25 GB voľného miesta pre používateľa. Čo spôsobilo, že novinky od Sony ponúkajú len 20 GB je zatiaľ záhadou. Samozrejme, Xperia X a X Performance ponúkajú rozšírenie pamäte pomocou microSD karty, no to by v prípade výrobcu nemalo slúžiť ako výhovorka. Model Xperia XA je dostupný aj v 16 GB verzii, ktorá ponúka 11 GB voľného miesta pre používateľa, čo je úplne v poriadku.

Viac informácií o zariadeniach vám prinesieme už čoskoro. Zatiaľ nám môžete dať vedieť či si ich plánujete kúpiť.