ZUK je na prvý pohľad neznáma čínska spoločnosť, no nie je to až tak pravdou. Stojí za ňou gigant Lenovo a ide o jej dcérsku firmu. Podobne, ako má Huawei svoje Honor smartfóny, Lenovo produkuje zariadenia s logom ZUK.

Nový model s označením Z2 Pro dnes oficiálne uzrel svetlo sveta a ponúka nadštandardnú výbavu za rozhodne zaujímavú cenu. Rovnako zaujímavý je aj elegantný dizajn zariadenia.

ZUK Z2 Pro disponuje 5,2 palcovým AMOLED displejom s 1080p rozlíšením, čoho výsledkom je dostatočne jemný obraz s dobrým zážitkom zo sledovania. Aby toho nebolo málo, výrobca ho vybavil rovno vrcholovou verziou mobilného procesora z dielne Qualcomm, čipom Snapdragon 820. Tomu sekunduje až 6 GB kapacita operačnej pamäte RAM.

K tejto kapacite musíme priradiť aj 128 GB interné úložisko. Táto verzia bude k dispozícii na trhu ako prvá a neskôr príde aj „menej“ bohatý model so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. 13 Mpx ISOCELL snímač s veľkosťou pixelov 1.34 μm a clonou f/1.8 dokáže vyhotoviť aj 4K video záznam a o kvalitné selfie sa pre zmenu postará 8 Mpx predný snímač.

ZUK_Z2_pro

Snímač odtlačkov prstov výrobca umiestnil do tlačidla pod displejom a na zadnej strane dokonca nájdeme snímač srdcového tepu a nechýba ani UV senzorom či výškomer pre všetkých outdoorových nadšencov. Tento 4G LTE smartfón nabijete prostredníctvom USB konektora typ C a to poriadne rýchlo vďaka podpore Quick Charge 3.0. Batéria má kapacitu 3100 mAh.

ZUK_Z2_pro

145 gramov vážiaci smartfón s rozmermi 145,4 x 70,5 x 7,5 mm beží na operačnom systéme Android vo verzii Marshmallow. ZUK Z2 Pro je bude od zajtra k dispozícii na trhu v Číne s cenou 420 dolárov. Ide pri tom o 128 GB variant. Cena 64 GB modelu ešte známa nie je, logicky však bude nižšia.