Spoločnosť ZTE aktuálne predstavila nástupcu minuloročného modelu Nubia Z9 Mini. Model Nubia Z11 Mini môže osloviť záujemcov, ktorí preferujú skôr kompaktnejšie zariadenia, ale nechcú byť ukrátení o vyššiu hardvérovú výbavu. 

Nubia Z11 Mini disponuje 5-palcovým displejom s 1080p rozlíšením, ktorý sa usídlil v štíhlom kovovom tele so snímačom odtlačkov prstov na zadnej strane. O výkon sa postará dostatočný octa-core procesor Snapdragon 617, ktorému bude vypomáhať 3 GB operačná pamäť RAM a 64 GB interné úložisko. To ešte môžete rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet.

2800 mAh batériu nabijete prostredníctvom USB konektora typu C, pričom výrobca odvážne tvrdí, že s touto kapacitou vydrží smartfón v prevádzke na jedno nabitie dva dni. Zariadeniu nechýba dual SIM funkcionalita alebo DTS zvuk. Asi najzaujímavejším komponentom je fotoaparát. Ten má 16 Mpx a menovku Sony IMX298. Rovnaký snímač nájdeme v smartfónoch Xiaomi Mi 5 a Huawei Mate 8. Snímač sa chváli rýchlym fázovým automatickým zaostrovaním, 3D redukciou šumu alebo clonovým číslom  f/2.0. Na novinku trochu zamrzí použitá staršia verzia OS Android 5.1 Lollipop s Nubia UI vo verzii 3.9.

Nubia-Z11-Mini

Zariadenie bude k dispozícii v čiernej, bielej a zlatej verzii a dokonca aj s drevenými krytmi. oficiálny predaj začína v domovskej Číne 25. apríla za veľmi sympatickú cenu 232 dolárov. Uvidíme, ako cenu nastavia rôzni internetoví predajcovia s celosvetovým doručovaním. Každopádne ide o veľmi elegantné a dobre vybavené zariadenie s priaznivou cenou.