Úvod Zaujímavosti Koľko zarábajú stážisti vo veľkých spoločnostiach? Z ich platov a bonusov padnete...

Koľko zarábajú stážisti vo veľkých spoločnostiach? Z ich platov a bonusov padnete na zadok!

14
Nájsť si prácu môže byť veľmi stresujúce. Osobne mi nikdy nebola ponúknutá možnosť nastúpiť niekam na platenú stáž a zaučiť sa do fachu tak, ako tomu je v USA. Niektoré spoločnosti pritom stážistom ponúkajú rozprávkové platy a krásne bonusy k tomu.

Mnohí majú skúsenosť s veľmi náročnými podmienkami, keď sa chcú zaučiť. V kolektíve ste najnovší, často najmladší, a tak si z vás už zabehnutí zamestnanci veľmi ľahko spravia poskoka.

Takýto prístup je už v zahraničí podľa všetkého minulosťou. Server Business Insider totiž zverejnil zoznam platov, ktoré najväčšie spoločnosti ponúkajú svojim stážistom. Okrem výplaty je však pri každej firme spomenutý aj bonus, ktorý môžu dostať.

Nedá sa povedať, že by sme sa na pohľade na výplaty, ktoré začínajú niekde na 6 000 dolároch a končia na vyše 10 000 dolároch necítili závisť. Jednou z dvoch najštedrejších spoločností je Snapchat, ktorý svojim stážistom platí až 10 000 dolárov mesačne (8 843 EUR/mesiac). Za rok stáže si tak mladí ľudia dokážu zarobiť až 120 000 dolárov (106 000 eur). Au. Až ma to zabolelo.

Vyššie uvedený tweet samozrejme žiadna zo spoločností nepotvrdila, každopádne zhoduje sa s podobným zoznamom, ktorý sa na internet prebojoval pred dvoma rokmi.