Ochrana súkromia je v dnešnom digitálnom svete čoraz dôležitejšia. Je to zároveň predmet mnohých, veľmi dôležitých a zásadných debát. Facebook, ako najväčšia sociálna sieť na svete, vie veľmi dobre, aká dôležitá je ochrana súkromia. Je dôležitá nielen pre nás, ale aj pre samotné spoločnosti, ktoré budú svojimi používateľmi brané oveľa pozitívnejšie, keď budú chrániť súkromie svojich používateľov.

Práve v tomto duchu sa Facebook pustil do aktualizácie svojej služby pre posielanie správ, WhatsApp. V nej totiž spustil end-to-end šifrovanie všetkých správ všetkých používateľov. To teda zahŕňa nielen správy, ale aj obrázky, videá či hlasové odkazy.

Aktualizácia infraštruktúry pre nás znamená to, že správy, ktoré si pošlete s vašimi známymi si naozaj prečítate len vy a prijímateľ. WhatsApp k správe nebude mať žiaden prístup, ani kebyže veľmi chce.

Zrýchlená aktualizácia prichádza len pár dní po súboji medzi FBI a Apple o zašifrovanom iPhone, ktorý mal skrývať kľúčové dôkazy, ktoré by FBI mohla použiť pri vyriešení vraždy. Apple iPhone nechcel odblokovať preto, lebo sa zaviazal, že svojich používateľov ochráni za každú cenu a v každej situácii. FBI si nakoniec do zašifrovaného telefónu našla cestu.