Dnešná doba so sebou prináša nové výzvy. Niektoré z nich sú opodstatnené, iné sú tu zas pre zábavu. Nový kúsok šialeného vývojára Nicka Lee patrí práve do tej druhej skupiny. Ak by ste sa pýtali otázku, prečo to vôbec robil, odpoveď by pravdepodobne bola, prečo nie?

O čom to vlastne točím? Ako môžete vidieť z obrázku vyššie a videa nižšie, Nickovi sa na jeho hodinkách Apple Watch podarilo rozbehať plnú verziu operačného systému Windows 95. To však nie je všetko. Podľa jeho slov na svojich hodinkách rozbehal aj plnú verziu Mac OS 7.5.5 a to už pred nejakým časom.

Ako môžete vidieť na video, nainštalovaný operačný systém na hodinkách beží celkom v pohode. Až na to, že sa nedá používať. Lee síce otvoril menu štart, no trvalo mu to celkom dlho. Vývojár zároveň zdôrazňuje, že 520 MHz procesor v Apple Watch je približne 25-násobne výkonnejší, než 386-ka, ktorá bola minimálnym systémovým požiadavkom pre spustenie Windows 95.

windows95-apple-watch-2

Nejde však o jediný prípad, keď sa na inteligentných hodinkách objavili veci, ktoré tam nepatria. Len nedávno sme vám dali vedieť o tom, že jeden vývojár na hodinky naportoval Counter Strike 1.6 a dokonca si ho aj s menšími problémami zahral.

Prečo? Lebo prečo nie.