Úvod Výrobcovia Sony Výroba CMOS senzorov Sony pre TOP smartfóny vážne ohrozená. Ochromilo ju zemetrasenie

Výroba CMOS senzorov Sony pre TOP smartfóny vážne ohrozená. Ochromilo ju zemetrasenie

5

Škody napáchané zemetrasením v Japonsku, ktoré krajinu postihlo minulý štvrtok a sobotu mali vážny dopad aj na Sony. Presnejšie na fabriku, ktorá vyrába foto senzory CMOS využívané najväčšími výrobcami smartfónov na svete, vrátane Apple. Výrobňa v Kumamote ostáva počas podrobnej analýzy presných škôd aj naďalej zatvorená.

Okrem toho, že Sony aj naďalej necháva zatvorenú fabriku v Kumamote sa problémy nevyhli ani fabrike v Nagasaki. Aj tento závod sa zaoberá výrobou fotočipov. Japonská spoločnosť zatiaľ nemá presný dátum znovuotvorenia oboch fabrík.

Dobrou správou je to, že Sony má na sklade dostatočne veľa komponentov na to, aby svojim zákazníkom zaslal všetky objednávky. Hovorca spoločnosti dodal, že budú médiá v predstihu informovať o tom, ak by hrozilo, že škody spôsobené zemetrasením zapríčinia omeškanie dodávok CMOS senzorov. Nakoniec dodal, že v Sony budú robiť všetko pre to, aby fabriky otvorili v čo najkratšom čase. Väčšinou totiž fungujú bez prestávky 24 hodín denne, odstávka na pár dní by teda mohla mať veľký dopad na počet vyprodukovaných kusov.

Sony má 40 % podiel na trhu v CMOS senzoroch. Ich senzory používajú aj najväčší výrobcovia smartfónov na svete, vrátane Samsungu, ktorý ich montuje do svojich vlajkových lodí. Vďaka tomu, že Samsung využíva viac než jedného dodávateľa vie zabezpečiť, že výrobca Galaxy S7 a S7 edge nebude ohrozená.