© Uber / Shutterstock /
Objednávka modernej taxislužby Uber je skvelý spôsob, ako sa dostať bezpečne a rýchlo domov. To platí aj v prípade, keď opúšťate večierok, miestnu diskotéku alebo inú párty. Problém však môže nastať, ak v spoločensky unavenom stave zaspíte.

Jeden takýto problém sa objavil v Londýne. Opitý zákazník si privolal vozidlo služby Uber, nastúpil na zadné sedadlá a zaspal. Do cieľa jeho cesty, domov, bolo potrebné absolvovať trasu dlhú približne 6,5 kilometra.

Vodič Uberu však lišiacky využil spánok cestujúceho a urobil mu okružnú jazdu po Londýne, ktorá bola dlhá necelých 33 kilometrov. Cieľom bolo samozrejme dostať zo zákazníka viac peňazí. Zákazníka takáto cesta stála po prepočte približne 135 €. Ak by vodič dodržal najkratšiu možnú trasu, cesta by stála približne 20 €.

"Ekonomická" trasa jazdy poškodeného cestujúceho
„Ekonomická“ trasa jazdy poškodeného cestujúceho

Keby išiel cestujúci bežným taxíkom, pravdepodobne by nič nezmohol. Uber je ale veľmi sofistikovaný. Dotknutý cestujúci zverejnil trasu jazdy na sociálnej sieti Twitter aj s patričnou sťažnosťou a Uber okamžite reagoval. Po krátkom šetrení celého prípadu bolo cestujúcemu vrátené jazdné v plnej výške a samozrejme išlo z vrecka vodiča.