Úvod Tlačová správa Uber je lacnejší ako kedykoľvek predtým – spoločnosť v Bratislave znížila ceny

Uber je lacnejší ako kedykoľvek predtým – spoločnosť v Bratislave znížila ceny

4
© Uber / Shutterstock /

Od piatku 8. apríla od 12:00 Uber v Bratislave upravuje cenu jazdného, ktoré sa zníži až o 15%. Cestujúci tak budú môcť pohodlnú a bezpečnú jazdu s Uber využívať za ešte nižšie ceny.

Po takmer ôsmich mesiacoch pôsobenia sa Uber, ktorý používa viac ako 25-tisíc Slovákov, opäť rozhodol pre ústretový krok smerom k cestujúcim a chce im priblížiť svoje služby ešte viac. Už od piatku 8. apríla od 12:00 si cestujúci budú môcť objednať odvoz cez aplikáciu Uber za výhodnejšie ceny.

Skúsenosti Uber z iných krajín ukazujú, že nižšie ceny vedú k vyššiemu počtu objednaných jázd za hodinu, čo prináša obojstrannú spokojnosť u partnerských vodičov i cestujúcich. Partnerskí vodiči majú menšie prestoje, využívajú tak svoje vozidlo efektívnejšie a dokážu si zvýšiť svoj príjem. Cestujúci sa odvezú bezpečne, pohodlne, spoľahlivo a lacnejšie než predtým.

Zatiaľ čo podľa starého cenníka cestujúci za odvoz napríklad z Autobusovej stanice Nivy na Námestie SNP zaplatil 3,33 EUR, po novom to bude 2,77 EUR. Cesta z OC Central na Hlavnú stanicu, ktorá doteraz stála 3,11 EUR, bude po zlacnení stáť 2,65 EUR. Alebo cesta z letiska do hotela Carlton v centre Bratislavy zlacnie z pôvodných 7,50 EUR na 6,40 EUR.

„Pre cestujúcich je to skvelá novinka – presúvať sa po Bratislave bude teraz ešte lacnejšie – cena za rovnaké služby poklesne až o 15%. Pozorne sme načúvali aj naším partnerom, ktorí chcú jazdiť viac. Pre nich bude viac dopytov na jazdu znamenať menej času stráveného čakaním a viac zarábaním,” povedal Peter Chovanec, prevádzkový manažér Uber Bratislava.

Uber sa tiež rozhodol zatraktívniť svoj pozývací program. Každý cestujúci môže pomocou vlastného unikátneho kódu pozvať do aplikácie svojich priateľov. Tí, ktorí sa takto zaregistrujú, získajú zdarma prvú jazdu v hodnote až do 10 EUR. Hneď po absolvovaní prvej jazdy získa rovnaký bonus, teda jazdu v hodnote do 10 EUR, aj samotný pozývajúci. Používatelia aplikácie môžu pozvať viacero priateľov a zozbierať tak rovnaký počet jázd do 10 EUR zdarma. Svoj unikátny kód zistí každý registrovaný cestujúci v aplikácii Uber v sekcii profil a môže si ho dokonca upraviť tak, aby si ho lepšie zapamätal on i jeho priatelia.

Uber je postavený na jednoduchom princípe – stlačením tlačidla na smartfóne si môžete objednať vozidlo a v priebehu niekoľkých minút byť na ceste do vášho cieľa. Uber je spôsob ako získať spoľahlivú a cenovo dostupnú prepravu. Na konci jazdy prebehne bezhotovostná platba, čo je jednoduché a bezpečné pre obe strany – partnerského vodiča i cestujúceho. To, čo túto službu robí tak populárnou medzi užívateľmi je práve jej spoľahlivosť.

Aj počas relatívne krátkeho pôsobenia v Bratislave podporuje Uber s veľkým úspechom u používateľov aplikácie množstvo miestnych iniciatív, ktoré sú pre komunitu a obyvateľov dôležité. Dal napríklad Bratislavčanom a návštevníkom mesta oživením tradície Propelera opäť príležitosť previezť sa na druhú stranu Dunaja, v akcii UberGIVING zozbieral šatstvo pre ľudí v núdzi, či po prvý raz zrealizoval vo svete populárne UberMAČIATKA. Počas jedného dňa v tejto akcii našlo nový domov 25% mačiatok, ktoré si ľudia objednali a používatelia aplikácie zároveň finančne pomohli Slovenskej aliancii na ochranu zvierat. Na konci minulého roka Uber v Bratislave v spolupráci so Slovenskou potravinovou bankou zorganizoval zbierku Daruj jedlo a vyzbieral pol tony potravín pre potrebných.