Bežným taxi službám momentálne vypaľuje rybník známa progresívna prepravná služba Uber, ktorá je u nás k dispozícii v hlavnom meste Bratislava. V Nemecku sa s ňou rozhodli bojovať po svojom.

Združenie Taxi Nemecko aktuálne testuje možnosť privolať si ich taxík prostredníctvom aplikácie WhatsApp, ktorú používa viac ako jedna miliarda ľudí. Je teda veľká šanca, že potencionálny cestujúci ju má nainštalovanú, používa ju, a teda si prostredníctvom nej môže zavolať taxík.

Užívateľovi stačí, ak si medzi kontakty uloží číslo WhatsApp Taxi (0170-339 8423). Potom stačí otvoriť chat, odoslať svoju polohu, čo appka rýchlo a jednoducho umožňuje a už len počkať na správu z centrály taxislužby, ktorej potvrdíte svoju polohu. Tá k vám pošle vozidlo, ktoré bude najbližšie.

„Ako moderný poskytovateľ služieb sme tam, kde nás naši zákazníci potrebujú. Privolanie taxíka s WhatsApp Taxi nebolo nikdy jednoduchšie“, hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Taxi Nemecko, Dieter Schlenker.

Spoločnosť Taxi Nemecko avizuje dostupnosť po celej krajine, podľa prvých testov nemeckých médií, ale aj bežných užívateľov je služba dostupná len vo veľkých mestách. Spoločnosť Taxi Nemecko združuje taxi služby s dostupnosťou vo viac ako 2600 nemeckých mestách. Prostredníctvom oficiálnej aplikácie Taxi Nemecko môžete za jazdu zaplatiť bezhotovostne, kartami Visa, Mastercard alebo službou PayPal.

whatsapp

Čoraz viac spoločností si uvedomuje existenciu trendových komunikačných kanálov, akými sú napríklad mobilné aplikácie. Práve tieto formy komunikácie budú zohrávať v blízkej budúcnosti dôležitú úlohu aj v biznis sfére a nielen v oblasti súkromnej komunikácie.

Možno si aj u nás v blízkej budúcnosti objednáme cez WhatsApp alebo Facebook Messenger taxík, pizzu alebo termín vo wellness-e.