Úvod HTC HTC 10 Takto natáča 4K video nový HTC 10 s jeho 12 Mpx UltraPixel...

Takto natáča 4K video nový HTC 10 s jeho 12 Mpx UltraPixel foťákom

0

Ak milujete fotenie či natáčanie, váš smartfón by mal byť toho stelesnením. Nosíme ho predsa vždy pri sebe a ako sa hovorí, najlepšia kamera je tá, ktorú máme práve pri sebe. HTC si uvedomilo, že v dnešnej dobe si ľudia zakladajú na pekných fotografiách, ktoré si uschovávajú ako zvečnené spomienky.

Práve preto sa nový HTC 10 rozhodli vybaviť 12 Mpx fotoaparátom, ktorý sa v teste expertov zo spoločnosti DxOmark umiestnil na prvej priečke, ktorú zdieľa so Samsung Galaxy S7 edge. Nebudeme klamať, to je teda poriadny výkon.

Ak vás zaujíma, ako nový telefón natáča video, ktoré bolo v teste prevažne chválené, ste na správnej adrese. V Taiwane totiž vznikli 4K zábery, ktoré sú síce krátke, no ponúkajú nám prvé zábery z podľa všetkého veľmi kvalitnej kamery na novom HTC 10. Vlastník však neukázal, ako je na tom napríklad optická stabilizácia obrazu pri chodení. Stál totiž na jednom mieste a predviedol nám panoramatický pohyb.

Samozrejme, pozrieť si video v 4K nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Ak máte telefón s QHD rozlíšením, pozrieť si ho môžete v nižšej, 1440p kvalite. Okrem videa vzniklo aj niekoľko fotografií, ktoré sa však na internet nedostali v plnej kvalite. Ak vás aj tak zaujímajú, nájdete ich tu.