Predstavte si, že vonku stratíte smartfón, nájdete ho po siedmich mesiacoch a dokonca ešte funguje tak, ako predtým. To sa presne stalo istému mužovi menom Bae Gyu-Ryong v Južnej Kórei.

Ten bol, teda už vlastne znovu je, majiteľom smartfónu Samsung Galaxy S5. Vlani v septembri ho stratil pri práci v ovocnom sade. Smartfón bol žiaľ nastavený na tichý režim a majiteľ nemal nainštalovaného správcu Android zariadenia ani inú aplikáciu, ktorá by aspoň približne určila jeho polohu. Po niekoľkodňovom pátraní to vzdal a so Samsungom Galaxy S5 sa rozlúčil.

Tento rok v apríli, keď ten istý muž pracoval opäť v tom istom sade, úplne náhodou objavil stratený Samsung Galaxy S5. Muž si však nerobil veľké nádeje. Smartfón bol vonku celých sedem mesiacov, a to aj počas zimy, sneženia, dažďa a podobne. Zariadenie bolo po nájdení celé mokré. Bae Gyu-Ryong ho nechal vysušiť, dal ho na nabíjačku a následne sa ho pokúsil zapnúť. Smartfón bežal bez presne tak, ako predtým.

galaxy-s5

Samsung Galaxy S5 bol prvým vlajkovým Samsung smartfónom, ktorý sa chválil certifikáciou odolnosti IP 67. To znamená, že musí vydržať ponorenie do 1,5 metrovej hĺbky po dobu 30-tich minút. Zariadeniu samozrejme nerobí problém ani dážď či sprcha. Dlhodobý vplyv vlhkého prostredia však certifikácia nekryje.

Samsung Galaxy S5 momentálne dostáva aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow aj v našich európskych končinách. Stále ide o veľmi schopný smartfón, ktorý očividne znesie viac, ako má.