Niekedy vo februári sa objavili dohady, že Sony chystá produkciu smartfónu s označením Xperia C6 Ultra. Už názov Ultra napovedal, že malo ísť o smartfón z kategórie tých rozmernejších, s uhlopriečkou displeja na úrovni šiestich palcov.

Technologická verejnosť očakávala jeho predstavenie na podujatí Mobile World Congress 2016, to sa však nekonalo. Namiesto toho výrobca Sony Mobile prekvapil novou Xperia X líniou zariadení, ktoré nahradili donedávna zaužívanú Xperia Z líniu. Následne sa po zariadení Xperia C6 Ultra zľahla zem.

Sony zrejme jeho uvedenie preplánovalo na neskoršiu časť roka, keďže momentálne ešte stále ťažia z pozornosti nedávno predstavené vlajkové modely konkurenčných výrobcov. Najnovšie sa na verejnosti objavili fotografie Sony smartfónu, ktoré by zodpovedali informáciám týkajúcich sa modelu C6 Ultra.

Zariadenie na fotografiách disponuje poriadne veľkým displejom, ktorý by mohol mať pokojne 6 palcov. Ten obopínajú veľmi tenké rámiky a na prednej strane zaujme až komicky veľký fotoaparát s LED bleskom. Smartfón Xperia C6 Ultra by mal disponovať aj Dual SIM funkcionalitou a o pohon sa postará procesor z dielne výrobcu MediaTek.

sony_1

sony

Smartfón Sony Xperia C6 Ultra by tak mohol dostať vcelku prijateľnú cenovku a cieľovou skupinou budú, vzhľadom na poriadny selfie fotoaparát, mladí jedinci. Viac údajov zatiaľ nepoznáme a špekulovať môžeme aj o dátume predstavenia. Možno Sony stihne jeho uvedenie ešte pred letom.