V súčasnosti jeden z najvýkonnejších mobilných procesorov, Snapdragon 820, sa rozhodne podaril a do svojich smartfónov ho „tlačí“ čoraz viac rôznych výrobcov. Skvelý výkon a energetická efektivita patria k hlavným rysom tohto mobilného čipu.

Samozrejme existuje otázka, čo ďalej. Aj keď je na presné informácie alebo oficiálnu produkciu ešte priskoro, priemyselný analytik Pan Juitang je predsa len istým spôsobom informovaný a svoje poznatky si nenechal pre seba.

Procesor Qualcomm Snapdragon 830 bude niesť označenie MSM8998 (Snapdragon 820 MSM8996) a od svojho súčasného predchodcu sa bude líšiť v podstatných aspektoch. Snapdragon 830 bude údajne vyrábaný pokrokovým 10 nm procesom. Snapdragon 820 sa vyrába 14 nm procesom. Vylepšenia sa dočká aj schopnosť spracovania širokej konektivity na úrovni štandardu LTE Cat. 16.

Podstatným rozdielom oproti súčasnej generácii SD820 je počet Kryo jadier. Snapdragon 830 ich ponúkne až osem, teda dvojnásobný počet. Výkon by tak mal byť doslova beštiálny a okamžite nás pri tomto údaji napadol starší Snapdragon 810. Poriadny výkon znamená aj poriadnu teplotu a práve procesor Snapdragon 810 sa zapísal v očiach verejnosti ako „ten, čo sa prehrieva“.

Veríme, že Qualcomm vychytá všetky prípadne chyby a obmedzenia, a čoskoro sa dočkáme nového etalónu v oblasti mobilného výkonu.