Samsung Galaxy S7 edge

Ak patríte medzi jedincov, ktorých charakterizuje syndróm „deravých rúk“, nemáme pre vás príliš dobré správy. Teda pokiaľ poškuľujete po novom Samsungu Galaxy S7 edge so zakriveným displejom.

Samozrejme z času na čas niečo vypadne z rúk aj ľuďom, ktorých okolie považuje za stelesnenie šikovnosti. Ako iste viete, Samsung Galaxy S7 edge obopína po oboch stranách prémiové sklo, pod ktorým sa na prednej strane ukrýva zakrivený Super AMOLED displej.

Ak vám takéto zariadenie padne na tvrdý podklad navyše z väčšej výšky, napríklad z výšky hlavy pri telefonovaní, môžete si byť istí, že to nezostane bez ujmy. S prasknutým displejom sa v súčasnosti stretol už takmer každý používateľ smartfónu. Keď už nešlo o vlastný smartfón, niekto z priateľov alebo rodiny určite prasknutý displej mal.

Ak vám spadne na zem Galaxy S7 edge a poškodí sa displej, nezostáva vám nič iné, len sa obrátiť na špecializované servisné stredisko. Redaktori serveru PhoneArena preskúmali možnosti opravy tohto konkrétneho smartfónu na trhu v USA a dospeli k záveru, že výmena poškodeného Galaxy S7 edge displeja bude stáť jeho majiteľa približne 270 dolárov. V našich končinách môžeme rátať s podobnou cenou, no znak americkej meny vymeníme za €.

Samsung v Amerike sľubuje, že po takomto servisnom zásahu, ktorý mimochodom v USA v tomto konkrétnom prípade trvá od siedmych do desiatich dní, vráti zákazníkovi zariadenie v pôvodom stave. To znamená, že displej bude presne v takej kvalite a špecifikácii ako ten pôvodný a samozrejmosťou je aj dodržanie štandardu odolnosti voči vode a prachu. V prípade poškodenia konštrukcie bude vymenená aj tá.

© techspot.com
© techspot.com

Otázkou zostáva, ako sa voči nechcenej veľkej investícii do servisného zásahu brániť. Samsung aj u nás poskytuje poistenie zariadenia spojeného so službou S7 Agent. Pri poškodení zaplatíte spoluúčasť v hodnote približne 35 eur. Ostatné náklady na opravu zariadenia už potom pôjdu z vrecka Samsungu. Viac informácii o službe S7 Agent nájdete v –minulom článku-. Poistenie zariadení ponúkajú aj operátori Telekom (TU), Orange (TU) a len nedávno túto možnosť zaviedol aj operátor O2 (TU).

Ďalším riešením je kúpa vlajkového modelu, ale z dielne iného výrobcu. Ako prvý nám napadol smartfón Moto X Force, ktorého displej je zhotovený z niekoľkých vrstiev a neobsahuje ani kúsok skla. Vyrobený je totižto z plastového substrátu. Displej má za bežných podmienok používania status nezničiteľnosti. Vhod môže prísť aj poriadne odolný smartfón CAT S60, ktorý je navyše vybavený termovíziou.

TIP: Motorola: Smartfón s nezničiteľným displejom mieri na Slovensko. Nebude sám

Podarilo sa vám už na svojom smartfóne rozbiť displej? Ak áno, v diskusii pod článkom sa nám a ostatným čitateľom môžete zdôveriť, o aký model išlo, ako dlho trvala oprava a hlavne, koľko ste zaplatili.