Len včera sme vás informovali, že predpovede popredných analytikov hovoria o skorom príchode phabletu Samsung Galaxy Note 6 a už tu máme nové informácie. Galaxy Note 6 by mal byť podľa predbežných informácií predstavený už v júli. 

Samsung by takýmto spôsobom získal náskok pred iPhone 7, ktorý bude predstavený niekedy v septembri. Trh by sa mu mal následne odvďačiť dobrými predajnými číslami po vzore modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Už pri predošlej generácii phabletu Galaxy Note5 sme mohli vidieť použitie niektorých prvkov zo smartfónov Galaxy S6. V tomto roku sa bude situácia opakovať. Galaxy Note 6 bude s najväčšou pravdepodobnosťou odolný voči vode a prachu, na úrovni certifikácie IP68. Galaxy Note 6 by mal mať aj špičkový fotoaparát, ktorý poznáme z aktuálnych modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

samsung-galaxy-s7-hands-on-sean-okane11_2040.0

Samsung si však pre fanúšikov Note série pripraví aj niečo nové. Podľa údajov z importnej databázy divízie Samsung Mobile, si kórejský gigant objednal 200 kusov komponentu „Iris Cam“. Ide o šošovku fotoaparátu schopnú „prečítať“ očnú dúhovku, čo by mohlo slúžiť na zabezpečenie smartfónu. V podstate môže táto technológia doplniť snímač odtlačkov prstov, čím by Samsung docielil lepšiu úroveň zabezpečenia. 200 kusov tohto komponentu slúži na testovanie. Ak všetko pôjde hladko a technológia bude pracovať tak ako má, nový Galaxy Note 6 odblokujeme len pohľadom.

samsung-galaxy-note-6-iris-cam

Celé dielo je však stále vo hviezdach, no s blížiacim sa obdobím predstavenia sa bude vynárať čoraz viac nových informácií. Samsung ich už tradične nedokáže (alebo nechce) uchovať v tajnosti. Už teraz vieme, že prvý pohľad na dizajn nám môže ponúknuť výrobca ochranných krytov Spigen. Ten už v minulosti odhalil kryty a puzdrá pre ešte nepredstavené smartfóny. Išlo napríklad o LG G5, Galaxy S7 alebo v minulom roku o Galaxy Note5 a Galaxy S6.