Zakrivený displej Samsung

Samsung Galaxy Note 6 je pre mnohých očakávanejším smartfónom, ako boli všeobecnejšie modely Galaxy S7. Zariadenia Galaxy Note série boli vždy prezentáciou beštiálnej špecifikácie, nadrozmernej veľkosti, funkcionality dotykového pera S Pen a samozrejme neskromnej cenovky.

O tomto smartfóne, či skôr phablete, už vieme pár informácií. Galaxy Note 6 bude predstavený skôr, ako obvykle. September vystrieda koniec júla, poprípade mesiac august. Taktika „predstaviť o mesiac skôr ako vlani“ sa náramne osvedčila pri smartfónoch Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Galaxy Note 6 by tak navyše ťažil z pozornosti verejnosti vzhľadom na to, že v septembri bude predstavený nový model iPhone smartfónu, ktorý bude veľmi sledovaný.

Samsung ako obvykle nebude pri novom Galaxy Note smartfóne robiť kompromisy. Ak ho nebude poháňať procesor Snapdragon 820, tak ho bude poháňať jeho vylepšená a ešte výkonnejšia verzia Snapdragon 823. Ak k nemu pridáme 6 GB operačnej pamäte RAM a napríklad 128 GB interné úložisko, nie je o čom veľmi diskutovať. Fotoaparát tohto phabletu by mal pochádzať zo súčasných modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Štandard DxOmark ich vyhodnotil, ako najlepšie vôbec z pomedzi smartfónov. V poslednom období ho dobehol len smartfón HTC 10.

samsung-galaxy-s7-edge-9 (1)

Osobitnou kategóriou je dotykové pero S Pen. Žiadny výrobca Android smartfónov neponúka k svojmu zariadeniu stylus, ktorý by sa kvalitami alebo funkcionalitou k tomu od Samsungu len približoval. Jeho šiesta generácia bude opäť citlivejšia, opäť presnejšia a opäť intuitívnejšia.

galaxy-note5Posledné správy sa týkajú funkčného dizajnu. Minulý rok Samsung po modeloch Galaxy S6 a Galaxy S6 edge predstavil aj prerastenú verziu so zakriveným displejom po oboch stranách, Model Galaxy S6 edge plus. Tento rok však zrejme nič podobné neuvidíme. Model Galaxy S7 edge má 5,5 palca a pre konzervatívcov je tu 5,1 palcový model Galaxy S7. Predstavenie 5,7 palcovej zakrivenej verzie Galaxy S7 edge by tak išlo proti iba o trochu menšiemu modelu Galaxy S7 edge.

Podľa holandského webu gsmhelpdesk.nl, ktorého informoval spoľahlivý zdroj z prostredia Samsungu, by si záujemci o veľkú obrazovku s dual edge prevedením predsa len mohli prísť na svoje. Holanďania informujú, že Samsung v súčasnosti testuje dve zariadenia, ktoré majú rovnaký čispet a rovnakú, 5,8 palcovú obrazovku s QHD rozlíšením. Jedna z nich má byť zakrivená po oboch stranách a netreba veľa logiky na to, aby sme uhádli o aké testované modely ide. To, že Samsung danú verziu testuje ešte neznamená, že sa dočká aj finálneho uvedenia. Wow faktor je však značný a Galaxy Note 6 edge by sme určite radi uvideli. Mimochodom, Galaxy Note 6 by mal mať 4000 mAh batériu.

Očakávania, domnienky a neoficiálne informácie vystrieda realita už za približne 3 – 4 mesiace. Dovtedy budeme odkázaní na ďalšie „úniky“ informácií, tak ako to býva zvykom pri vrcholových modeloch Samsungu.