Motorola smartfóny z „G“ línie vždy predstavovali lacnejšie zariadenia, ktoré však ponúkali veľmi schopnú výbavu a hlavne dobre odladený systém. Preto si získali obľubu u množstva používateľov, ktorých by určite potešila nová generácia. 

Tá sa už pomaly začína rysovať, čoho dôkazom sú už skôr zverejnené fotografie tohto zariadenia (TU). Dokonca by sme sa mali dočkať dvoch verzií, jednej klasickej a druhej s prívlastkom Plus, ktorú bude charakterizovať hlavne rozmernejšia uhlopriečka displeja. Ceny nových Moto G4 smartfónov by sa mali pohybovať niekde medzi 200 a 300 EUR.

Dnes sa na verejnosti objavil prvý render smartfónu Moto G4, ktorý prišiel rovno v štýlovom bielom prevedení. Render potvrdzuje použitie „domáceho“ tlačidla pod displejom netradičného štvorcového tvaru. To bude s najväčšou pravdepodobnosťou ukrývať snímač odtlačkov prstov. Zadná strana sa nesie v typickom Moto duchu s uložením fotoaparátu a LED blesku v jednej stredovej línii aj so známym logom „M“.

Motorola-Moto-G4

Elegantný smartfón ale zrejme bude vyrobený z plastu, čo je však pri danej cenovej kategórii akceptovateľné. Rátať by sme mohli s odolnosťou voči vode a prachu, ktorú Lenovo (vlastník spoločnosti Motorola) používa pri väčšine posledných Moto smartfónov. V kombinácii s čistým Androidom by mohlo pokojne ísť o jeden z najlepších, ak nie najlepší lacný smartfón tohto roka. Kedy však bude oficiálne predstavený zatiaľ môžeme len hádať.