Úvod Výrobcovia HTC Nové Nexusy majú byť od HTC, dostupné budú už tento rok

Nové Nexusy majú byť od HTC, dostupné budú už tento rok

5
Minuloročné Nexus zariadenia spolu s Google vyrobili dve spoločnosti, LG a Huawei. Vznikli tak zariadenia Nexus 5X a Nexus 6P, ktoré sa okamžite stali veľmi obľúbenými. Veľký Google si na tento rok zavolal úplne iného výrobcu. S plánovanými zariadeniami mu má pomôcť HTC. Informáciu potvrdil Evan Blass, známy ako @evleaks.

Interne sa zariadenia nazývajú M1 a S1, pri predstavení sa názov samozrejme zmení. Je veľmi pravdepodobné, že M1 a S1 budú od seba oddelené výkonovo, funkciami a prirodzene aj cenou. Teda približne tak, ako v prípade Nexus 5X a Nexus 6P. Možnosťou však je aj výroba jedného telefónu a jedného tabletu.

Redaktori z AndroidPolice sú presvedčení, že M1 znamená „Marlin,“ zatiaľ čo S1 má symbolizovať označenie „Sailfish“. Viac detailov momentálne nemáme, na ich uniknutie si budeme musieť ešte pár týždňov počkať.

HTC sa na trhu so smartfónmi už nejaký čas nedarí. Svojich fanúšikov si späť získava pomaly ale isto. Pomôže mu s tým výborný HTC 10, ktorý sa im nepochybne podaril. Je dosť možné, že poslúži ako základ pre zostrojenie nového Nexusu.

Myslíte si, že HTC zvládne vyrobiť Nexus smartfón, ktorý bude na úrovni? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!