Legendárna spoločnosť Nokia, ktorá v minulosti kraľovala trhu s mobilnými telefónmi ešte nepovedala svoje posledné slovo. Aktuálne tak trochu prekvapila kúpou francúzskej spoločnosti, ktorá sa zaoberá nositeľnými technológiami a technológiami zameranými na zdravie.

Ide o spoločnosť Withings, ktorú poznáme hlavne vďaka štýlovým analógovým hodinkám, ktoré v sebe ukrývajú senzorovú výbavu pre meranie pohybovej aktivity, spánku, atribútov zdravia a sprostredkovanie notifikácií. Nokia kúpila túto spoločnosť za 191 miliónov dolárov. Nokia má aktuálne na konte dva známejšie produkty. Ide o kameru Ozo a tablet Nokia N1.

Vrcholový predstaviteľ spoločnosti Nokia uviedol, že ich spoločnosť má teraz skvelú pozíciu „viesť ďalšiu vlnu inovácií v digitálnom zdraví“. Ak sa pozrieme na vysokú kvalitu a jednoduchosť používania produktov Withings, slová predstaviteľa spoločnosti Nokia nemusia byť ďaleko od pravdy.

withings-pop

Digitálne zdravie, nositeľné technológie a internet vecí, budú zohrávať v blízkej dobe čoraz výraznejšiu úlohu na trhu s technológiami, ale aj v našich životoch. Celý proces akvizície bude oficiálne ukončený v treťom štvrťroku 2016 a my sme už teraz zvedaví, čo zo spolupráce vznikne.