Spoločnosť Lenovo nás pred pár dňami na tlačovom podujatí informovala, že na slovenský trh mieria smartfóny značky Motorola. Motorolu kúpila spoločnosť Lenovo od firmy Google a na náš trh prichádzajú jej kľúčové modely.

To však neznamená, že by Lenovo zo svojimi smartfónmi z trhu ustupovala. Lenovo bude svoje mobilné zariadenia predávať v rámci sub-brandingu. Smartfóny Motorola budú ponúkané pod značkou Moto a tie od Lenova pod štítkom Vibe.

hello-moto-9

Od budúceho týždňa bude u nás k dispozícii niekoľko modelov. Ako najzaujímavejší sa javí odolný Moto X Force, ktorý sa chváli doslova nezničiteľným displejom. Ten je tvorený viacerými vrstvami a neobsahuje ani kúsok skla. Displej je vyrobený OLED technológiou z plastového substrátu.

Jeho odolnosť nám predstavitelia spoločnosti predviedli priamo počas predstavenia a zariadenie skutočne znieslo veľmi nešetrné pády na tvrdý podklad bez poškodenia. Čo sa týka parametrov, smartfón poháňa procesor Snapdragon 810 s 3 GB kapacitou RAM a spomínaný displej má veľkosť 5,4 palca a QHD rozlíšenie (1440 x 2560 pixelov). Zaujať môže aj 21 Mpx fotoaparát či veľká 3760 mAh batéria s Turbo nabíjaním. Zadnú stranu smartfónu tvorí vrstva z balistického nylonu. Odolnosť voči vode je samozrejmosťou. Smartfón bude na našom trhu k dispozícii za maloobchodnú odporúčanú cenu 699 €.

hello-moto-8

Ak sa pozrieme na druhý koniec dostupného portfólia, menej náročných záujemcov môže zaujať model Moto G. Jeho maloobchodná odporúčaná cena je stanovená na 179 €. Za tieto peniaze dostanete 5 palcový displej s dostačujúcim HD rozlíšením, procesor Snapdragon 410, 1 GB operačnú pamäť RAM pri 8 GB úložisku alebo 2 GB RAM-ku pri 16 GB verzii. Smartfónu nechýba 13 Mpx fotoaparát, 2470 mAh batéria a odolnosť voči vode a prachu.

hello-moto-11

K dispozícii budú aj modely Moto X Style a Moto X Play. Prvý z dvojice ponúkne nadrozmerný QHD displej s uhlopriečkou 5,7 palca a výkonnostnú jednotku Snapdragon 808. Tej bude asistovať 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. 3000 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania bude musieť uživiť aj 21 Mpx fotoaparát alebo kapacitný čip s veľkosťou 16, 32 alebo 64 GB. Smartfón je po diazjnovej stránke podobný známemu Nexus 6 smartfónu. Výrobca na podujatí trochu prekvapil, v pozitívnom zmysle, dostupnosťou aj Dual SIM verzie zariadenia. Odporúčaná cena zariadenia sa zastavila na hodnote 469 €.

hello-moto-12

Moto X Play s cenovkou 325 € bude taktiež vybavený Dual SIM funkcionalitou. V tomto prípade bude ale pôjde o 5,5 palcovýFull HD displej, procesor Snapdragon 615, 2 GB operačnú pamäť RAM3630 mAh batériu. Aj tento smartfón podporuje technológiu rýchleho nabíjania.

Treba podotknúť, že všetky Moto smartfóny budú vybavené čistou verziou operačného systému Android tak, ako sme zvyknutí pri Nexus smartfónoch. To predpovedá rýchly a plynulý chod systému, menšiu energetickú náročnosť a hlavne skoré aktualizácie. Ide pritom o jediného výrobcu (mimo Nexusov od Google), ktorý vo svojich zariadeniach ponúka čistú formu operačného systému Android.

hello-moto-13

V produktovom rade Motoroly môžeme nájsť aj inteligentné hodinky známe ako Moto 360. Spoločnosti Lenovo sa podarilo dostať na náš trh oficiálnou cestou aj tento zaujímavý kus nositeľnej elektroniky. Pôjde o vrcholový model s koženým náramkom a telom v chrómovom prevedení. Ich cenu výrobca stanovil na 319 €. Hodinky budú na našom trhu dostupné o dva týždne.