V minulom roku viedli proti sebe spoločnosti Google a Microsoft cez 20 súdnych sporov, ktorých predmetom boli patenty a duševné vlastníctvo rôznych technológií. Spory sa viedli ako v USA, tak na pôde Európy.

Spoločnosti sa však ešte v minulom roku dohodli, že tieto spory ukončia. Svoj čas radšej venujú práci v iných oblastiach, ktoré budú v budúcnosti prínosom pre zákazníkov a používateľov ich služieb. Napriek tomu sa však obe spoločnosti naďalej súdili a vzájomne obviňovali pred regulačnými úradmi až do súčasnosti.

Aj tomuto konaniu je koniec. Microsoft a Google sa opäť dohodli, že ukončia všetky oficiálne úradné spory, ktoré bežia po celom svete, naprieč rôznymi krajinami. Obe spoločnosti sa v podstate vyjadrili, že radšej budu medzi sebou súperiť produktami a službami, ako na súdoch. Investovaný čas a prostriedky do rôznych sporov taktiež padnú na úrodnejšiu pôdu.

Spoločnosti Google by takáto inteligentná dohoda pomohla aj s Európskou komisiou. Protimonopolné úrady Európskej únie sa domnievajú, že operačný systém Android zneužíva dominantné postavenie na trhu a spoločnosti Google hrozí mastná pokuta. Viac o tejto problematike nájdete v –minulom článku-.