Ak sa zameriame na aktuálne vlajkové smartfóny pochádzajúce z dielne čínskych výrobcov, podarené zariadenia Xiaomi Mi 5 a Huawei P9 dostali konkurenciu. Tá bola predstavená dnes v Pekingu s menovkou Meizu Pro 6.

Výrobca sa netají tým, že s novým smartfónom atakuje niektoré vlastnosti nových iPhone smartfónov od Apple. Meizu tvrdí, že ich model Pro 6 má vo svojej konštrukcii o 48 % menej plastu ako smartfón s nahryznutým jabĺčkom. Funkcia 3D Touch sa v prípade Meizu Pro 6 nazýva 3D Press a ide samozrejme o spôsob ovládania displeja citlivého na tlak. Pozornosť púta veľmi štíhle telo z jedného kusu hliníka, v ktorom sa výrobcovi podarilo dokonale ukryť vedenie antén pre príjem signálu (plastové pásiky na tele iPhone).

5,2 palcový AMOLED displej disponuje rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Pod ním by sme našli vcelku jedinečný 10-jadrový procesor MediaTek Helio X25 (2,5 GHz), ktorému sekunduje grafický čip Mali-T880 a 4 GB operačná pamäť RAM pri 32 alebo 64 GB úložisku.

pro6_2

21 Mpx fotoaparát pochádza z dielne Sony (IMX230), jeho konštrukcia však bola prepracovaná špeciálne pre potreby Meizu. Fotoaparát je v podstate tenší, a tak vytŕča z tela smartfónu Pro 6 len minimálne. Zaostriť dokáže za 0,07 sekundy a zaujímavosťou je LED blesk pozostávajúci z desiatich svetelných zdrojov v tvare kruhu. Výrobca ho ale umiestnil pod fotoaparát a nie okolo neho, čo by nám napadlo ako prvé. Rýchly je aj snímač odtlačkov prstov. Ten rozpozná dáta z prsta za 0,2 sekundy.

pro6_4

Meizu Pro 6 však v jednom bode zaostáva za konkurenciou. Dnes výrobcovia už vybavujú svoje smartfóny batériami, ktorých kapacita väčšinou nepodlieza hranicu 3000 mAh. Meizu Pro 6 je vybavený 2560 mAh batériou s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0. Plnú kapacitu dosiahne batéria po necelej hodine nabíjania. Samozrejmosťou je USB typ C či dva sloty na nano SIM karty. K dispozícii bude čierne, strieborné alebo zlaté prevedenie. Medzinárodná verzia zariadenia bude vybavená tzv. „pentaband“ konektivitou. To znamená, že bude podporovať 11 frekvenčných pásiem pre čo najdokonalejšiu kompatibilitu s mnohými sieťami.

pro6_1

Meizu neponechalo zaužívaným štandardom ani zvuk. Samostatný audio čip Cirrus Logic CS43L36 pochádza od rovnakého výrobcu, ktorý má na svedomí audio komponenty pre iPhone. Meizu Pro 6 sa bude predávať v 32 GB verzii za cenu približne 390 dolárov a 64 GB model bude stáť 430 dolárov. Ide o ceny určené pre čínsky trh.