Pomer ceny a kvality v segmente smartfónov zohráva čoraz väčšiu úlohu. Týka sa hlavne strednej triedy, v ktorej sa čínski výrobcovia doslova predbiehajú v ponuke čo najlepšieho smartfónu s čo najprijateľnejšou cenovkou. Rukavicu súperom najnovšie hodila spoločnosť Meizu s modelom m3 note.

Ten bol predstavený dnes na podujatí v Pekingu a ide o priameho nástupcu modelu m2 note. V prvom rade zaujme unibody telo zo zliatiny hliníku a horčíku (materiálová skupina 6000), ktoré má veľmi štíhly profil. Do tohto tela výrobca osadil 5,5-palcový Full HD displej s po hranách zahnutým 2.D sklom. Pod kapotou nájdeme octa-core procesor Helio P10 s taktom na úrovni 1,8 GHz a grafickým čipom Mali T860. K dispozícii je aj 2 GB operačná pamäť RAM pri 16 GB úložisku, zaujímavejšia sa ale javí vyššia verzia. Tá má 3 GB RAM a rýchly 32 GB pamäťový čip vyrobený štandardom eMMC 5.1 SSD.

meizu_m3_note

Fotoaparáty zostali v podstate rovnaké, ako pri predchádzajúcich modeloch Meizu. Na zadnej strane nájdeme klasicky 13 Mpx snímač a o selfie fotografie sa postará 5 Mpx jednotka. Meizu m3 note ponúka aj hybridnú dual SIM funkcionalitu. To znamená, že v zariadení môžete mať dve aktívne SIM karty, alebo jednu SIM kartu a microSD pamäťovú kartu. Výrobca taktiež poukázal na širokú podporu LTE sietí s technológiou prenosu hlasu v kvalite VoLTE. Či smartfón podporuje aj 800 MHz pásmo, ktoré používajú naši operátori dodatočne preveríme.

Meizu_m3_note

Zahanbiť sa nenechala ani batéria s kapacitou 4000 mAh a novinkou je snímač odtlačkov prstov mTouch 2.1, ktorý nájdeme v domovskom tlačidle pod displejom. Smartfón bude k dispozícii v čiernom a bielom prevedení v kombinácii so sivou alebo zlatou zadnou stranou.

meizu_m3_note

Meizu m3 note bude dostupný na trhu v Číne od 11. apríla a určite sa po tomto dátume objaví v ponuke známych internetových predajcov s celosvetovým doručovaním. Aby sme nezabudli na cenu, verzia s 2 GB RAM bude stáť približne 125 dolárov a model s 3 GB RAM asi 155 dolárov. Samozrejme ide o ceny odrážajúce čínsky trh, čiže v našich „eurových“ končinách budeme musieť rátať s miernym navýšením. Výrobca Meizu každopádne vyprodukoval veľmi konkurenčný smartfón so zaujímavou výbavou, ale aj dizajnom a spracovaním.