Spoločnosť Meizu minulý týždeň na podujatí v Pekingu predstavila novú generáciu smartfónu m3 note. Tá sa okrem nízkej ceny chváli napríklad kovovým telom, snímačom odtlačkov prstov alebo procesorom Helio P10.

Výrobca Meizu začal tento smartfón ponúkať v domovskej Číne prostredníctvom tzv. „bleskového predaja“. Ide o nárazový predaj, pri ktorom je k dispozícii len obmedzený počet kusov (väčšinou na základe schopností výrobných kapacít) a trvá veľmi krátko.

Táto taktika sa v minulosti osvedčila aj iným čínskym výrobcom smartfónov. Svojho majiteľa si našlo 100 000 kusov tohto smartfónu behom krátkych siedmich minút. Ide o veľmi pozitíve čísla a spoločnosť má dobre našliapnuté na trhový úspech aj v tomto roku. Minulý rok spoločnosť Meizu predala cez 20 miliónov smartfónov a výrobca samozrejme v tomto roku očakáva ešte lepšie predaje.

meizu

Druhé kolo bleskového predaja je naplánované na 18. apríla. Smartfón sa časom ocitne aj na stránkach popredných internetových predajcov s možnosťou celosvetového doručenia. Čínska cenovka smartfónu sa pohybuje niekde okolo 125 dolárov za 16 GB verziu s 2 GB RAM. Ak túžite po 32 GB verzii s 3 GB RAM, z peňaženky by ste museli vytiahnuť približne 155 dolárov.

Kompletnú špecifikáciu a detaily nájdete v minulom –článku z predstavenia-.