Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 VIDEO: Katastrofický výsledok odolnosti Xiaomi Mi 5. Po miernom zapretí praskol ako...

VIDEO: Katastrofický výsledok odolnosti Xiaomi Mi 5. Po miernom zapretí praskol ako suchý keksík

14

Xiaomi Mi 5 je jedna z najlepších vlajkových lodí, ktorá mnohých z nás prinútila počkať a nekúpiť si podstatne drahšiu alternatívu vo forme Galaxy S7/edge či LG G5.

V rukách stoviek Slovákov sa tak ocitlo zariadenie, v ktorom nájdeme najvýkonnejšie komponenty, za doslova zlomok ceny toho, čo za svoje telefóny chce konkurencia. Ako to Číňania dokázali? Po prezretí si nového videa od YouTubera JerryRigEverything veľmi rýchlo pochopíte.

V teste, ktorý pozostával z poškriabania, pálenia a nakoniec ohýbania, Xiaomi Mi 5 úplne pohorel. Jeho sklo síce odolalo rovnako, ako ostatné telefóny s Gorilla Glass 4, rovnako sa spamätal aj z plameňa zapaľovača. Čo však nerozchodil bol test ohnutia. Po miernom zatlačení sa zariadenie rozletelo ako čínsky koláčik s nejakým múdrom vo vnútri.

Podľa slov samotného YouTubera ide o katastrofické zlyhanie, ktoré je na úrovni Nexus 6P a HTC One M9, ktoré dopadli podobne. Dôvodom má byť slabá konštrukcia. Xiaomi nepoužil 2 vrstvy rámikov, ako to robia ostatní výrobcovia, ale len jednu a aj tá bola z mäkšieho hliníka.

Čo na to hovoríte vy? Ovplyvnilo vás toto video vo vašom výbere zariadenia? Poprípade, ak máte Xiaomi Mi 5, máte s ním podobné skúsenosti? Dajte nám vedieť!