Úvod Výrobcovia Google Ikony služieb obchodu Google Play dostanú nový vzhľad

Ikony služieb obchodu Google Play dostanú nový vzhľad

0
Google Play

Spoločnosť Google nepracuje len na funkčných zmenách vo svojich službách ale aj na tých kozmetických. Práve tie druhé sa udiali, resp. udejú v obchode Google Play, v ktorom nájdeme naše obľúbené appky, hry, hudbu, filmy ale aj knihy.

Predstavitelia Google dnes oznámili, že ikony kategórií hlavných položiek v obchode Google Play dostanú nový, jednotnejší vzhľad. Zmenené ikony sa konkrétne týkajú položiek Filmy, Hudba, Knihy, Hry a Kiosku, v ktorom nájdeme aktuálne mediálne správy. Zmeny sa týkajú len služieb, ktoré sú priamo spojené s obchodom Google Play. Google Voice, Kalendár alebo Hangouts zostávajú bez zmeny, no možno by časom zmena neuškodila ani im.

Aktualizácia s novými ikonkami už začala prebiehať a postupne sa bude šíriť v priebehu najbližších dní a týždňov. Nám sa nové ikony páčia a Google by v tomto duchu mohol pokračovať. Ak by mali všetky služby spoločnosti Google jednotný dizajn ikon, určite by sa na domácu obrazovku smartfónu pozeralo lepšie. Ak samozrejme nesiahnete po nejakej laucher aplikácii a nezvolíte si vlastný balíček ikon. Ich vizuálnu evolúciu si môžete pozrieť na obrázku nižšie.

play-icons