Predstavenie 4-palcového smartfónu iPhone SE alebo 5,1-palcového Galaxy S7 naznačovalo, že éra prerastených uhlopriečok displeja zrejme spomalila svoje napredovanie. Opak je pravdou a po gigantickom Xiaomi tu máme ďalšieho hráča na poli tabletofónov.

Spoločnosť Huawei oficiálne predstavila dva nové vlajkové smartfóny. Išlo o model P9 a P9 Plus, pričom model P9 aktuálne testujeme aj v našej redakcii. Pred predstavením sa však šuškalo o ďalších dvoch verziách. Jedna mala zastupovať mini segment s prívlastkom Lite a tá druhá phablety. Existenciu smartfónu Huawei P9 Lite potvrdil istý ruský technologický web (viac info TU) a momentálne sa nám naskytol pohľad aj na prerastenú Max verziu.

Ak by sme povedali, že si smartfón Huawei P9 Max pomýlite s tabletom, vôbec by sme nepreháňali. Pokiaľ teda budeme veriť údajom z testovacieho štandardu GFXbench. Práve ním prešiel inkriminovaný smartfóno-tablet, ktorý má mať displej s uhlopriečkou až 6,9 palcov a rozlíšením 1 080 x 1 920 pixelov. K ostatnej špecifikácii patrí procesor Kirin 950 s taktom 2,0 GHz, grafický čip ARM Mali-T880, 3 GB RAM a 32 GB (25 GB pre užívateľa) interná pamäť. Počítať môžeme aj so snímačom odtlačkov prstov alebo OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow.

huawei

Oficiálne predstavenie môžeme očakávať možno niekedy o pár týždňov. Je dosť možné, že Huawei P9 Max bude určený výhradne pre čínsky trh, resp., ázijské krajiny. Práve obyvatelia týchto krajín sú známi svojou obľubou v nadrozmerných obrazovkách smartfónov. Na druhú stranu, pokiaľ poškuľujete po novom tablete a napríklad váš starý Nexus 7 už nevládze (7 palcov), Huawei P9 Max môže byť zaujímavou hybridnou voľbou.