To, čo sme tušili už dlhšie, sa naplnilo. Spoločnosť Huawei po dvoch vrcholových smartfónoch P9 a P9 Plus predstavila aj dostupnejší model P9 Lite, ktorý sa bude snažiť nadviazať na veľký úspech minuloročného predchodcu P8 Lite.

Tak ako hovorili predošlé dohady, Huawei P9 Lite je vybavený 5,2-palcovým 1080p displejom a v jeho útrobách bije srdce v podobe procesorovej jednotky Kirin 650 (4 x 2,0 GHz + 4 x 1,7 GHz) spolu s 2 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. K dispozícii bude aj model s 3 GB RAM, ten však bude určený pre špecifické regióny, resp. krajiny. Či pôjde aj o tú našu sa dozvieme neskôr.

16 GB interné úložisko budeme môcť rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet. Miesto si v zariadení našla aj 3000 mAh batéria. Trochu zamrzí použitý fotoaparát. Zabudnúť musíme na dvojité oko snímača z podpisom spoločnosti Leica. Namiesto toho sa na zadnej starne usídlil „klasický“ fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx. Vpredu nájdeme 8 Mpx jednotku. Po vzore väčších modelov je Huawei P9 Lite vybavený OS Android vo verzii Marshmallow aj s užívateľským prostredím EMUI 4.1. Na zadnej strane nechýba snímač odtlačkov prstov.

Huawei-P9-Lite

Elegantnému vzhľadu pomáha aj kovové vyhotovenie konštrukcie. Zariadenie bude k dispozícii v Európe od začiatku mája, no zatiaľ len v bielom prevedení. Čierne a zlaté príde približne v polovici mája. Maloobchodná odporúčaná cena sa podľa nemeckého zdroja zastavila na 299 €, čo je rozhodne zaujímavé.

Model Huawei P8 Lite zaznamenal cez 10 miliónov predaných kusov a nová generácia to určite nebude mať ľahké. Konkurencia v tejto kategórii je viac ako dostačujúca.