Úvod Huawei Huawei P9 AKTUALIZOVANÉHuawei P9 s fotoaparátmi od Leica? Nie tak celkom, vraj sa ich...

AKTUALIZOVANÉHuawei P9 s fotoaparátmi od Leica? Nie tak celkom, vraj sa ich ani nedotkli

17
Huawei P9

Huawei P9 a Huawei P9 Plus sú nové vlajkové lode, ktoré len nedávno predstavili na podujatí v Londýne. Jednou z najzaujímavejších nových funkcií, resp. vlastností noviniek bola spolupráca so spoločnosťou Leica pri zhotovení dvoch objektívov na zadnej strane zariadení.

Aktualizácia 21.4.2016: Huawei vyvrátil informácie o tom, že by so spoločnosťou Leica spolupracoval len vlažne. Viac informácií o tom, čo všetko Leica zabezpečila pri vývoji Huawei P9 sa môžete dočítať v samostatnom článku.

Jedna z najrenomovanejších spoločností na svete, čo sa fototechniky týka, mala podľa doterajších informácií pomôcť pri výrobe, resp. navrhnutí objektívov. Na papieri teda spolupráca snov, nie? Nie. Vyzerá to tak, že išlo hlavne o marketing.

Výrobcovia pomaly ale isto zistili, že sa zákazníci naučili, že viac megapixelov neznamená lepší fotoaparát. Hľadajú teda nové spôsoby, akými propagovať svoje fotoaparáty. Leica je, ako som už spomenul, vo foto svete obrovskou značkou. Prečo nevyužiť jej silné postavenie? Huawei P9 a P9 Plus nesú fotoaparát, ktorý je „certifikovaný spoločnosťou Leica,“ čo môže znamenať, že nejaký technik z Leica prišiel k telefónu, povedal „slušné“ a bolo.

Web Ubergizmo zistil, že Leica pri výrobe senzoru ani optiky nezohrala žiadnu rolu. Celý fotoaparát vyrobila čínska spoločnosť Sunny Optical Technology. Nemecký výrobca fototechniky mal pomôcť s tvorbou „algoritmu pre kvalitu obrazu“. Okrem toho je označenie Leica len…označením.

Čo na to hovoríte? Sklamalo vás to alebo ste to tak trocha čakali?