Mať smartfón vybavený aspoň priemerne kvalitným fotoaparátom je dnes už štandardom. Užívatelia sú ale nároční a chcú viac. Dôkazom toho je napríklad aj špičkový snímač v smartfóne Galaxy S7 alebo LG G5. Na prvotriedny fotoaparát láka aj HTC s očakávaným high-end modelom HTC 10.

K týmto renomovaným výrobcom sa čoskoro pridá ďalší, aspoň čo sa kvality snímania týka. Huawei sa chystá približne začiatkom apríla predstaviť model P9. Dokonca by sme sa mali dočkať až troch rôznych verzií zariadenia.

Už dávnejšie je jasné, že smartfón bude vybavený duálnym fotoaparátom, ktorý by mal mať 12 Mpx. Výrobca na to neustále poukazuje aj v marketingových materiáloch, v kampani známej pod hashtagom #OO.

Facebook_tile

Jeden z vedúcich predstaviteľov spoločnosti Huawei, Guo Ping, už potvrdil partnerstvo so spoločnosťou Leica. Tá patrí vo foto biznise doslova k legendám a jej existencia trvá už 150 rokov. Spoločnosť a jej kapacity teda majú v tomto odbore viac ako bohaté skúsenosti. Guo Ping však nebol ohľadom spolupráce priveľmi konkrétny.

„Náš nový vlajkový smartfón P9 predstavíme už čoskoro. Ide o produkt, na ktorom sme pracovali so spoločnosťou Leica“.

Aby sme boli presnejší, predstavenie je naplánované na 6. apríla, čo je už budúcu stredu. Renomovaná spoločnosť zaoberajúca sa foto technikou sa v segmente smartfónov objavila už v minulosti. Išlo o spoločnosť Carl Zeiss, ktorá má mimochodom tiež viac ako 150 ročnú históriu. Jej optiky si našli miesto v niekoľkých modeloch legendárneho fínskeho výrobcu Nokia.