Úvod HTC HTC 10 HTC vám k novému HTC 10 pribalí kvalitné slúchadlá, aby ste si...

HTC vám k novému HTC 10 pribalí kvalitné slúchadlá, aby ste si užili čo najkvalitnejší zvuk

2

Ak by sme mali určiť jednu vec, ktorá robí z HTC 10 unikát, nebol by to nový 12 Mpx fotoaparát s väčšími jednotlivými pixelmi, ani opticky stabilizovaný predný fotoaparát. Ó, nie.

Bol by to samozrejme zvuk, ktorý je v HTC 10 naozaj prémiový. Má byť tak dobrý, že sa naň nemá chytať ani jeden telefón. HTC 10 totiž ponúka, podobne ako Huawei P9 Plus, dva reproduktory (v prípade HTC 10 ide o BoomSound reproduktory). Horný reproduktor slúži ako tweeter pre vyššie tóny, zároveň je to aj slúchadlo pre telefonovanie a ten spodný v sebe nesie malý woofer a stará sa o nižšie tóny. Samozrejme, stále ide o telefón, ktorého výbava neohúri audiofilov, no HTC sa jedno musí nechať. Pre lepší zvuk toho robia oveľa viac, než ich konkurencia.

Okrem toho, že HTC 10 ponúka kvalitné reproduktory sa v jeho útrobách skrýva zosilňovač, ktorý má oveľa väčší výkon, než je pri telefónoch bežné. Ak teda novinku skombinujete s DAC a kvalitnými slúchadlami, o zážitok máte postarané. To však taiwanského výrobcu nezastavilo pripraviť si pre svojich fanúšikov ešte jedno špeciálne prekvapenie. V balení by ste si mali nájsť hi-res štuplíkové slúchadlá, ktoré sú pri smartfónoch opäť radené do nadpriemernej výbavy.

sluchadla-htc-10

Jedno však nie je jasné. Podľa HTC sa výbava v krabičke bude líšiť krajina od krajiny. Niektoré získajú aj kvalitné slúchadlá, iné zas nie. HTC tvrdí, že takéto slúchadlá budú pribalené k zariadeniam kupovaným priamo od nich. Operátori by mali ponúkať klasické, menej kvalitné kúsky. AndroidPortal.sk oslovil slovenské zastúpenie HTC, s presnejšími informáciami prídeme už čoskoro.