Úvod Výrobcovia HTC HTC v ešte červenejších číslach. Marec bol pre nich priam krutý!

HTC v ešte červenejších číslach. Marec bol pre nich priam krutý!

5
HTC v problémoch

Marec bol pre taiwanského výrobcu opäť veľmi náročný. Zaknihoval si totiž príjem len vo výške 127,57 miliónov dolárov, čo je na popredného výrobcu smartfónov strašidelne málo. V porovnaní s minulým rokom ide o ešte strašidelnejší pokles o 79,3 percent. Takto nízky príjem zároveň predstavuje medzimesačný pokles o 1,34 percent. Au.

HTC počas prvých troch mesiacov tohto roka zarobilo celkovo 457,2 miliónov, čo je v porovnaní s minulým rokom pokles o 64,31 percent.

Trápiaci sa výrobca už čoskoro predstaví svoju najnovšiu vlajkovú loď, HTC 10. Na základe uniknutých informácií vám vieme povedať, že by mal ponúknuť najlepší zvuk v akomkoľvek smartfóne, ako aj najlepší zážitok z fotoaparátu na akomkoľvek smartfóne. Sú to naozaj silné tvrdenia. Či sa nakoniec naplnia sa dozvieme už 12. apríla, keď by malo dôjsť k jeho oficiálnemu predstaveniu. Kedy dôjde k uvedeniu na trh zatiaľ nevieme.

Spoločnosť okrem smartfónov začala vyrábať aj headset s virtuálnou realitou. Volá sa HTC Vive a len za prvých 10 minút, odkedy spustili predobjednávky zarobili 12 miliónov dolárov. Aprílové čísla by teda vďaka kombinácii HTC 10 a HTC Vive mohli byť pre spoločnosť podstatne pozitívnejšie.