Ak chcete presunúť album fotografií, napríklad z dovolenky, z jedného zariadenia do druhého, máte niekoľko možností. Pri platforme iOS je asi najlepším a najrýchlejším riešením funkcia AirDrop, Android zase ponúka funkcionalitu Android Beam.

Čo ak chcete ale presunúť rýchlo a bezdrôtovo fotografie z iOS smartfónu do Android tabletu alebo aj do počítača s Windows? Riešením je aplikácia FotoSwipe. Po jej inštalácii na zariadeniach ju stačí jednoducho otvoriť, označiť fotografiu, ktorú chcete presunúť a obyčajným gestom ju preniesť do druhého zariadenia, na ktorom povolíte v tej istej aplikácii prijatie súborov.

Odoslanie fotografie do počítača je takmer rovnako jednoduché a rýchle. Stačí na počítači navštíviť adresu –fotoswipe.com- a zadať párovací kód, ktorý sa vám zobrazí po otvorení aplikácie v smartfóne. Následne už len vyberiete fotografiu, ktorú chcete zdieľať a tá sa vám po chvíli objaví v priečinku so stiahnutými súbormi priamo v PC.

Aplikácia FotoSwipe je na stiahnutie zadarmo, nevyžaduje žiadnu registráciu a ani prihlásenie. Aplikácia prenáša fotografie prostredníctvom mobilných dát alebo WiFi konektivity. FotoSwipe používa aj dáta o polohe vášho smartfónu, pokiaľ ale nechcete, aby ich appka využívala, pre presun médií môžete použiť spomínaný párovací kód.

Presúvanie fotografií z jedného zariadenia do druhého nebolo snáď nikdy jednoduchšie. Veľkou výhodou je, že v podstate nemusíte robiť rozdiely medzi platformami a operačnými systémami. Video nižšie vám presne ukáže, ako tento nástroj funguje. Aplikáciu nájdete štandardne v obchode Google Play a v iOS App Store.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fotoswipe.android“]