© venturebeat.com
Fitness náramok Samsung Gear Fit je tu s nami už nejakú tú dobu, preto by mu svedčala aktualizácia. Dobrou správou je, že Samsung si to myslí tiež. Fitness náramky sa tešia veľkej obľube, hlavne vďaka cenovej dostupnosti. 

Kráľom v tomto segmente je čínske Xiaomi s ich Mi Band-om. Na verejnosť sa dostali snímky novej generácie fitness náramku Gear Fit 2 ale aj úplnej novinky, in-ear Bluetooth slúchadiel, ktoré sú označované ako Gear IconX. Zatiaľ sa môžeme pokochať len fotografiami, keďže sa žiadne technické špecifikácie s fotkami neobjavili.


Gear Fit 2 má na prvý pohľad viac ergonomický a zakrivený dizajn. Podľa predošlých dohadov by mal dostať vlastný samostatný GPS čip pre čo najlepšie určenie polohy a sledovanie užívateľa. Behať by ste tak mohli bez smartfónu, len s náramkom na ruke, a o presnosť dát by bolo postarané. Následne by ste údaje len zosynchronizovali s aplikáciou v smartfóne.

fit2

Bezdrôtové slúchadlá Gear Icon X budú zároveň tiež slúžiť ako fitness tracker a dokonca budú mať 4 GB internú pamäť pre uloženie hudby. Slúchadlá budú kompletne závislé na dotykovom ovládaní a rátať môžeme tiež s odolnosťou voči vode a prachu. Kedy budú nové produkty oficiálne predstavené alebo aká bude ich cena, sa môžeme len domnievať. Čoskoro sa snáď dozvieme viac detailov. Pre jedincov vyznávajúcich aktívny spôsob života a šport môže ísť o veľmi zaujímavé zariadenia.